Ronioci uočili trup indonežanskog aviona

Ronioci uočili trup indonežanskog aviona

Ronioci su uočili trup putničkog aviona koji se u nedjelju sa 189 putnika i članova posade srušio u more kod Zapadne Jave.

Direktor Agencije za spašavanje i potragu (BASARNAS) Muhamad Sjaugi potvrdio je da su ronioci vidjeli trup i motore aviona kompanije "Lajn er", tipa Boing 737 MAX 8. 

Podsjetio je da su do sada pronašli i izvukli dvije turbine i točak. On je rekao i da primaju slab signal kada je u pitanju druga crna kutija. 

Prema njegovim riječima, akcije ronioca otežavaju jake struje na dnu mora. 

Avion kompanije "Lajn er", tipa Boing 737 MAX 8 srušio se u nedjelju ujutro 13 minuta nakon polijetanja iz Džakarte ka Pangkal Pinangu. U avionu se nalazio 181 putnik i osam članova posade. 

Crna kutija je pronađena četvrti dan potrage na dubini od 30 metara u Javanskom moru. Iz Nacionalnog odbora za bezbjednost saobraćaja potvrdili su da bi sadržaj crne kutije mogao biti poznat narednog mjeseca, a istraga o uzroku nesreće bi mogla trajati najmanje šest mjeseci. 

U Indoneziji se 28. decembra 2014. godine u Javansko more srušio putnički avion AirAsia u kojem su se nalazila 162 putnika. Svi su smrtno stradali.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.