NSD smatra da je zabrana proslave 100 godina, šamar i ponižavanje
Milan Lekić

NSD smatra da je zabrana proslave 100 godina, šamar i ponižavanje

Nova srpska demokratija ocjenjuje da je zabrana tradicionalne Svečane akademije povodom krsne slave grada Svete Petke i 100 godina od oslobođenja i ujedinjenja Crne Gore i Srbije direktan šamar i ponižavanje građana Pljevalja.

“Grad u kome većinu stanovnika čine Srbi i pravoslavni vjernici, crnogorska vlast je očigledno odabrala za početak svog opasnog nauma da spriječi narod širom Crne Gore da se sjeća svojih predaka i najsvjetlijih stranica naše istorije. Da sramota bude veća, kao nalogodavci ovoga prljavog posla u Pljevljima se pojavljuju bivši Srbi iz DPS-a koji moraju da se dokazuju svojim dukljanskim šefovima da su se promijenili i da su prodali vjeru za večeru. Za neposrednog izvršioca su odabrali Bošnjaka, sekretara za kulturu Mersudina Halilovića, koji je, vođen strahom od bivših Srba iz DPS, neznanjem ili šovinizmom pristao da bude marioneta u jednom opasnom projektu sa elementima antisrpstva, anticrnogorstva i antipravoslavlja”, smatra Milan Mijo Lekić, predsjednik OO Nove srpske demokratije Pljevlja.

Ako je u pitanju neznanje, onda, kako dodaje, mora Halilovića između ostalog upoznati sa činjenicom da su među učesnicima Velike skupštine srpskog naroda u Podgorici 1918. godine bili i muslimani iz Pljevalja, Hamdibeg Hasanbegović, Derviš Šećerkadić, Mahmut-beg Manović i Omerbeg Selmanović koji su glasali za ujedinjenje Srbije i Crne Gore. I”z Pljevalja su među učesnicima bili i naši preci, dr Jakov Zarubica, Serafim Džarić, Savo Vukojičić, Milan Bajić, Mitar Obradović, Aleksa Bajić i Prokopije Šiljak. Ako je, pak u pitanju šovinizam onda Halilović direktno, iz pozicije Bošnjaka i pripadnika islamske vjere provocira svoje komšije, pravoslavne Srbe, jer zabranjuje skup koji je i vjerski i nacionalni, čime je teško uvrijedio najveći procenat građana našeg grada.”

NSD, kao i najveći procenat građana Pljevalja, kako poručuju, baštini vrijednosti oslobođenja i ujedinjenja, dok DPS i njegovi sateliti očigledno pate i vape za vremenima okupacije, i turskog i austrougarskog zuluma.

“NSD i srpski narod niko ne može spriječiti da proslavljamo najsvjetlije događaje našeg naroda i Crne Gore, i ovakvi događaji samo nas mogu utvrditi i objediniti u našoj borbi. Oni drugi, konvertiti koji su pljunuli na svoje pretke i tradiciju, neka žive u svojoj sramoti. Kao predsjednik kluba odbornika NSD, na sjednici SO Pljevlja koja će se održati u petak, iniciraću dopunu dnevnog reda sa tačkom koja bi se bavila ovim skandalom koji može imati dalekosežne posledice, i tražiti od sekretara Halilovića da pojasni svoje ponašanje”, poručuje Lekić na kraju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.