Kurc čestitao Đukanoviću, sva dostignuća CG ostvarena sa njim na čelu
Kurc čestitao Crnoj Gori na ostvarenom napretku

Sastanak u Budvi

Kurc čestitao Đukanoviću, sva dostignuća CG ostvarena sa njim na čelu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovaro je danas u Budvi sa saveznim kancelarom Republike Austrije Sebastijanom Kurcom, tokom regionalne konferencije Privredne komore "Balkan i EU - Petogodisnji ciklus Berlinskog procesa".

Kako se navodi u saopštenju nakon sastanka, austrijski kancelar čestitao je Crnoj Gori na ostvarenom napretku, kao i predsjedniku Đukanoviću  lično, uz konstataciju da su sva postignuća naše države, članstvo u NATO, ekonomski progres, uspjeh u pregovaračkom procesu sa EU, ostvareni pod njegovim liderstvom.

"Kancelar Kurc je poručio da će Austrija i dalje biti pouzdan partner i podrška Crnoj Gori i Regionu na putu ka EU, ističući da je proširenje ključni prioritet austrijskog predsjedavanja EU. On je posebno zahvalio na doprinosu održavanju dobrih odnosa između Crne Gore i Austrije i na političkom i na ekonomskom nivou", kaže se u saopštenju kabineta Predsjednika.

Đukanović je kazao da Crna Gora veoma drži do bliskih i prijateljskih odnosa sa Austrijom i da je veoma zainteresovana za njihovo dalje unapređenje.

Zahvalio je Austriji za  kontinuiranu pažnju koju posvećuju evropskoj perspektivi Crne Gore i Zapadnom Balkanu.

"Mi vjerujemo da je pitanje evropske i evroatlantske perspektive regiona od ključnog značaja za njegovu stabilnost, kao i za stabilnost Evrope", ocijenio je Đukanović.

2R6A8248Foto:Press Služba Predjednika

U tom kontekstu, on je poručio da je povratak Balkana evropskoj kući, ključni zadatak za lidere zemalja ZB, ali i za EU. Jedino tako, kazao je Đukanović, bićemo sigurni da izlazimo iz faze zaostajanja, a da Evropa neće imati sivu zonu stabilnosti na svojoj teritoriji.

On je potvrdio čvrsto opredjeljenje Crne Gore za usvajanje evropskog sistema  vrijednosti i za njihovu promociju u Regionu.

Predsjednik Đukanović i kancelar Kurc, uz zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa, dobar dio razgovora posvetili su aktuelnim procesima u regionu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.