Spriječeno teško krivično djelo koje je planirano u Podgorici, u Plavu oduzeto oružje
Oružje zaplijenjeno u Plavu, foto: Uprava policije

Uhapšene tri osobe, jednoj krivična prijava

Spriječeno teško krivično djelo koje je planirano u Podgorici, u Plavu oduzeto oružje

Službenici Uprave policije MUP-a su pretresima na teritorijama opština Danilovgrad i Plav pronašli i oduzeli bombu, oružje, municiju u ilegalnom posjedu i druge predmete. Tri lica su lišena slobode zbog sumnje da su imala namjeru da upotrebom bombe izvrše teško krivično djelo, dok je protiv jednog lica podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Naime, službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontolisali vozilo kojim je upravljao I.V. (38) iz Podgorice dok se na suvozačevom mjestu nalazio N.M. (36) iz Podgorice.

"Pregledom vozila pronađena je ručna bomba M – 75 sa osiguračem. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova lica imala namjeru da upotrebom bombe izvrše teško krivično djelo u jednom naselju na području Podgorice u čemu su spriječena brzom reakcijom policije. Daljim mjerama i radnjama, policijski službenici su došli do sumnje da je pronađena bomba, kupljena od D.B. (35) iz Plužina. Takođe, u sadejstvu sa službenicima podgoričke policije, službenici OB Danilovgrad su pronašli vozilo marke „VW Polo“ za koje je se sumnja da je predmet krivičnog djela krađa", navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se I.V, N.M. i D.B. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će se vezano za pronađeno vozilo naknadno izjasniti o kvalifikaciji.

Pronađeni predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Nadalje, službenici OB Plav su juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi A.R. (51) iz Plava.

"Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli četiri komada oružja i municiju i to: lovačku pušku cal. 12 mm, pištolj TT cal. 7,62mm –M57, pištolj TT cal. 7,62 mm –M57,70 komada patrona za lovačku pušku cal. 12mm, tri pištoljska okvira od pištolja TT, metak cal. 7,62mm, kao i dvije radio stanice i punjač za radio stanice i dva lovačka noža sa futrolama.

U dijelu kuće, čiji je vlasnik R.R. koji živi u inostranstvu a koji koristi A.R. pronađena je i puška tzv. italijanka starije proizvodnje", saopšteno je iz policije.

Pronađeno vatreno oružje je oduzeto radi vještačenja.

O događaju je kako se navodi obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da se protiv A.R. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Takođe, ovaj tužilac je naložio da se od A.R. oduzme putna isprava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.