Prva dionica auto puta biće završena do kraja naredne godine?
Završetak mosta Moračica u avgustu

Neće biti završena u roku

Prva dionica auto puta biće završena do kraja naredne godine?

Izgradnja prioritetne dionice auto-puta od Smokovca do Mateševa neće biti završena u roku, a po optimističnom scenariju trebalo bi da bude završena do kraja naredne godine, saopšteno je nezvanično Pobjedi iz Ministarstva saobraćaja.

Po ugovoru, ova dionica je trebalo da bude završena u maju naredne godine. Gradnja prioritetne dionice dugačke 41 kilometar počela je 11. maja 2015. godine, od kada kreće rok od četiri godine za završetak radova.

Predstavnik nadzornog organa projekta francusko-italijanskog konzorcijuma Ingerop Conseil & Ingenierie Geodata Engineeringa Jovan Ivanović saopštio je u emisiji ABS na RTCG da se, na osnovu planova i dinamike koju dobijaju od CRBC, može očekivati da radovi na prioritetnoj dionici budu završeni do kraja naredne godine.

 Jedan od razloga za kašnjenje, kako je rekao, mogao bi biti nerealno postavljen rok. Najavio je da će most Moračica biti funkcionalan krajem ljeta naredne godine.

- Na osnovu dinamike koju dobijamo od izvođača, a mislim da je realna dinamika s aspekta izvođenja radova, očekujemo da ovaj most bude premošćen, odnosno da rasponska konstrukcija bude završena u avgustu naredne godine - rekao je Ivanović.

Krajem maja iz Ministarstva saobraćaja je Pobjedi rečeno da je menadžment CRBC-a najavio da će angažovati sve raspoložive resurse kako bi završio posao u u ugovorenom roku.

Iz tog resora je ranije navedeno da će izvođač voditi računa da se nadoknadi početno kašnjenje u pripremi projektne dokumentacije, koje je nastalo ,,zbog izvođačevog nepoznavanja primjenjivih domaćih i evropskih propisa, procedura i standarda“, a što se kasnije posljedično odrazilo i na dinamiku izvođenja radova na terenu.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.