Kapetan Dragan uskoro na slobodi?
Dragan Vasiljković, foto: Hanza media

Kapetan Dragan uskoro na slobodi?

Županijski sud u Varaždinu zatražio je od uprave zatvora u Lepoglavi mišljenje o uslovnom puštanju Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan.

Kako je Vasiljković već godinama u zatvoru, Uprava zatvora Remetinec po službenoj dužnosti morala je zatražiti njegovo uslovno puštanje, jer je odslužio više od tri četvrtine kazne,prenosi Index.hr.

Danas je Slobodna Dalmacija objavila da je Županijski sud u Varaždinu od Kaznionice u Lepoglavi zatražio izvještaj s mišljenjem o predlogu za uslovni otpust zatvorenika Dragana Vasiljkovića.

“Nakon dostave izvještaja i prikupljanja ostale dokumentacije, zakazaće se sjednica vijeća, a radi donošenja odluke”, kazao je Igor Pavlić, portparol Županijskog suda u Varaždinu.

Vasiljkovićeva advokatica smatra kako je on trebao na slobodu izaći i ranije, jer je dosad bio ukupno zatvoren 12 godina, od 13,5 na koliko je pravosnažno osuđen zbog ratnih zločina na teritioriji Hrvatske.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.