Olbrajt: Tramp je svojevrsni poklon za Putina
Olbrajt

Bivša šefica američke diplomatije kritikovala predsjednika

Olbrajt: Tramp je svojevrsni poklon za Putina

Bivša šefica američke diplomatije Medlin Olbrajt oštro je kritikovala izjave i politiku američkog predsjednika Donalda Trampa u vezi sa Sjevernoatlantskim savezom (NATO) i Evropskom unijom (EU).

Olbrajt je za televiziju CNN kazala kako smatra da i Tramp osjeća da je sličan ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

U prvom gostovanju nakon dužeg perioda, Olbrajt je upozorila kako Rusija mnogo radi na tome da potkopa američku demokratiju i udalji Vašington od njegovih saveznika.

"Smatram da je Tramp po mnogo čemu svojevrsni poklon za Putina kada je riječ o njegovim istupima prema NATO-u i Evropi", kazala je Olbrajt.

Šefica State Departmenta iz mandata bivšeg američkog predsjednika Bila Klintona takođe je kazala da mehanizam donošenja odluka u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) trenutno ne funkcioniše.

Aktuelni američki predsjednik Tramp na meti je sve većih kritika u SAD-u zbog umjerenog odnosa prema Putinu i Rusiji, a kritičkog prema NATO-u i Evropi koji su tradicionalni američki saveznici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.