MUP i UP na braniku države
Mevludin Nuhodžić

Nuhodžić: Činimo sve da naši zaposleni budu ponosni legitimacijom

MUP i UP na braniku države

„Svjesni odgovornosti koju smo, kao pripadnici MUP-a i Uprave policije, preuzeli u ovom vremenu, ovaj praznik doživljavamo kao dan u kome ćemo, s našim prijateljima i saradnicima, sumirati godišnje rezultate. Ali, isto tako, prisjetiti se svih onih pregalaca koji su na različitim pozicijama i u različitim periodima, doprinosili afirmaciji našeg Ministarstva. Svima pojedinačno dugujemo zahvalnost na privrženosti svom poslu i posvećenosti državi Crnoj Gori i njenim vrijednostima", – rekao je ministar Mevludin Nuhodžić večeras u Podgorici na sečanoj akademiji priređenoj povodom Dana policije.

"Vi ste utkali dio svojih života u procese koji su doveli do slobodne, nezavisne i demokratske Crne Gore i njene sveukupne sigurnosti. Stoga je 2.oktobar datum koji nas obavezuje da, svako u dijelu svoje odgovornosti, pruži svoj doprinos jačanju građanskih principa i demokratije. A s druge strane, ovaj nas datum poziva da stvaramo sve bolje uslove za dostojanstveno obavljanje zahtjevnih poslova koji su nam povjereni. Izgradnja međusobnog povjerenja za nas je i cilj i obaveza. Želimo da našoj Crnoj Gori u trajno nasljeđe ostavimo mir i stabilnost. Vladi Crne Gore nema prečeg zadatka i humanije dužnosti", kazao je Nuhodžić.

Ministar je rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije svakodnevno djeluju u pravcu ostvarenja strateških državnih interesa, da je ideal slobodan pojedinac i da čuvajući tu vrijednost MUP i UP jačaju „temelje demokratske i evropske Crne Gore, koja je siguran dom svim njenim građanima, zajednička multietnička kuća, otvorena i bezbjedna“.

„Jačanje institucija i danas je izazov Vlade Crne Gore na koji ćemo odgovoriti efikasno i spremno. Baš kao što će naš odgovor svakoj vrsti narušavanja temelja društva biti konkretan, principijelan i dugoročno održiv. Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije na svim poljima će raditi na izgradnji pozitivnog imidža, utemeljenog na postignutim rezultatima. Mi smo zaštitnici sistema i čuvari ustavno zagarantovanih vrijednosti čija dostupnost mora biti obezbijeđena u svakom momentu. I čija je osposobljenost najbolji garant očuvanja i zaštite svih naših građana, njihovih prava i njihove opravdane ambicije da svoj životni i radni ambijent grade na nivou evropskih mjerila “ – rekao je ministar unutrašnjih poslova.

DohLY34XUAM5ktf

Govoreći o kadrovima ministar Nuhodžić je, obraćajući se povodom Dana policije, rekao da se ljudski resursi redovno osvježavaju i usavršavaju te da se redovno ulaže u institucije i to iz državnog budžeta i kroz međunarodne programe.

„Naše Ministarstvo prepoznaje se po kvalitetnoj saradnji u mnogim projektima organizovanim od strane relevantnih internacionalnih institucija. Tu mogućnost smo na odličan način iskoristili i svu podršku, materijalnu, kadrovsku i svaku drugu, upregnućemo kako bismo ojačali sistem bezbjednosti“ – poručio je Nuhodžić dodajući da se Ministarstvo rješava i pitanje uslova za život i rad zaposlenih.

„Nedavno potpisani sporazum sa sindikalnim partnerima iz ovog sektora pokrenuće rješavanje životnog pitanja pod povoljnim uslovima za mnoge naše zaposlene. I to u svim krajevima Crne Gore. Oni su to zavrijedili svojim odnosom i prema poslu i prema državi. Takve projekte ćemo nastaviti i u budućnosti, čineći sve da pripadnik MUP-a i UP osjeća ponos svojom legitimacijom, jednako na sjeveru i na jugu, u Podgorici ili u Prijestonici, na putnim pravcima ili na granicama, u kancelarijama ili prilikom obavljanja najtežih fizičkih poslova“ – rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Izrazivši zahvalnost građanima na razumijevanju aktivnosti policije ministar unutrašnjih poslova je poručio građanima: „Sa ovoga mjesta ostaje mi da poručim da će MUP i UP biti na braniku naše Crne Gore, i svojim primjerom štititi najveće vrijednosti multietničke, demokratske i evropske Crne Gore“.

Svečanosti su prisustvovali premijer Duško Marković, predsjednik Skupštine Ivan Brajović, potpredsjednik Vlade Milutin Simović, ministri Osman Nurković, Pavle Radulović, Dragica Sekulić, Damir Šehović i Marija Vučinović, predsjednik Ustavnog suda Dragoljub Drašković, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, načelnik Generalštaba Dragutin Dakić, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, direktor agencije za istrage i zaštitu BIH Perica Stanić, više predstavnika diplomatskog kora i drugi.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.