Kašćelana traže zbog ubistva advokata Ognjanovića?
Dragoslav Miša Ognjanović

Kašćelana traže zbog ubistva advokata Ognjanovića?

Srpski istražni organi došli su do operativnih saznanja da bi iza likvidacije advokata Dragoslava Miše Ognjanovića mogao stajati vođa „kavačkog klana” Slobodan Kašćelan, koji je u bjekstvu.

Danu je iz srpskog tužilaštva saopšteno da postoji sumnja da je Kašćelan organizovao ubistvo Ognjanovića, a kao motiv se navodi to da je taj beogradski advokat zastupao Igora Vukotića, vođu rivalskog “škaljarskog klana”.

Iz srpske policije navode da se radi o operativnim saznanjima koja treba potkrijepiti materijalnim dokazima. Upravo zbog toga protiv Kašćelana zvanično nije podnijeta krivična prijava, već se još ispituju navodi o njegovoj umiješanosti u likvidaciju Ognjanovića. Srpske bezbjednosne službe potražuju Kašćelana kako bi ga saslušale na ove okolnosti.

U Crnoj Gori je protiv Kašćelana nedavno podignuta optužnica u kojoj se navodi da je bio na čelu grupe koja se tereti za zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaju droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.

Srpska policija saslušala je više osoba sa teritorije Srbije za koje se vjeruje da su povezane sa “kavačkim klanom”.

Ognjanović je ubijen prije dva mjeseca na Novom Beogradu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.