Užas u Srbiji: Priznao silovanje dvojice dječaka od 9 i 13 godina
Mjesto gdje je dječak (13) silovan

Policija provjerava da li je bilo još žrtava

Užas u Srbiji: Priznao silovanje dvojice dječaka od 9 i 13 godina

Nakon hapšenja, D. S. (34) iz okoline Kladova, osumnjičen da je u proteklih godinu dana silovao dvojicu dječaka od 13 i devet godina, priznao je na saslušanju u policiji da je počinio to djelo.

"Provjeravamo da li je on imao još žrtava i moguće je da se tokom istrage pojavi još dokaza protiv D. S", rekao je Novostima izvor blizak istrazi.ž

Osumnjičeni je juče trebalo da bude izveden pred tužioca, koji će odlučiti o daljim koracima. Pretpostavlja se da će mu biti određen pritvor do 30 dana, kao i da će se zahtijevati psihijatrijsko vještačenje, jer je riječ o mentalno zaostaloj osobi.

U međuvremenu, dječak star 13 godina, koji je kako se sumnja bio žrtva zlostavljanja, primljen je u kladovsku bolnicu sa simptomima teške traume, kazao je njegov stric.

"Moj bratanac je godinu dana krio šta mu je radio D. S.", priča stric dječaka. 

Juče je, nakon pregleda, zadržan u bolnici. Predloženo je da se uputi u Beograd, na dalje liječenje.

Stric mališana objašnjava da je njegova supruga uhvatila dječaka kako puši i tada je posumnjala da se nešto čudno događa sa njim.

"To se uglavnom dešavalo na obali Dunava, u improvizovanoj kućici koju koriste ribolovci. Ali, moj bratanac je bio silovan i u šumi, napuštenoj školi i na drugim mjestima", naveo je njegov stric.

"Pritisla ga je, nakon čega joj je sve priznao. Ispričao nam je da ga je D. S. prvi put, uz prijetnju polomljenim grlićem flaše, silovao prije godinu dana. Prijetio mu je da će mu pobiti cijelu porodicu ako bude pričao, zbog čega je dječak ćutao godinu dana", nastavio je priču stric.

Odmah nakon toga, slučaj je prijavljen policiji, koja je lišila slobode D. S. U međuvremenu se ispostavilo da je njegova žrtva bio i dječak star samo devet godina, nad kojim je vršio nedozvoljene polne radnje prethodnih godinu dana.

Nažalost, javnost je prije dva dana šokirala i vijest o brutalnom silovanju u Negotinu. Tužilaštvo je odredilo zadržavanje do 30 dana za D. Š. (63), iz okoline tog mesta, zbog sumnje da je u svojoj kući obljubio S. V. (23) iz okoline Jagodine.

D. Š. se na teret stavlja produženo krivično djelo silovanja.Ukoliko se krivica dokaže, njemu prijeti zatvorska kazna od pet do 12 godina.

Po saznanjima "Novosti", S. V. je D. Š i njegovu suprugu upoznala u Austriji, odakle je protjerana jer nije imala original, već kopiju pasoša.

Po povratku u Srbiju, D. Š. i njegova supruga su pozvali S. V. da ih posjeti u njihovom domu u selu u okolini Negotina. Međutim, D. Š. je došao pripit kući, nakon čega se posvađao sa suprugom, koja je sjela u auto, napustila dom i vratila se u Austriju.

Te večeri, D. Š. je upao u sobu S. V. Istukao ju je i prijetio joj pištoljem, nakon čega ju je silovao.

Poslije toga, D. Š. je zaključao S. V. u sobi i otišao da spava, saznaju Novosti.

Ujutru, nakon što se probudio, D. Š. je ponovo ušao u sobu svoje gošće i ponovo ju je, po njenim riječima, obljubio.

Istraga o oba slučaja je u toku.

Izvor: Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.