Minić: Kako su posljednje rangirani doktor i doktorica dobili specijalizacije?
Valentina Minić

Minić: Kako su posljednje rangirani doktor i doktorica dobili specijalizacije?

Da je ministar Hrapović potpuno izgubio kompas i preuzeo ulogu zdravstvenog Nerona koji je poslednjim postupkom odlučio da potpuno zapali zdravstveni sistem Crne Gore prije unapređenja na dugu funkciju, govori u prilog činjenica da je ovaj svemogući Neron odlučio da „vedri i oblači“ a prije bi se reklo „pali i žari“ sudbine izvrsnih a nama jako potrebnih doktora, kojima, zamislite on ne daje saglasnost da nastave svoje stručo usavršavanje, saopštila je Valentina Minić, poslanica Demokrata u Skupštini Crne Gore.

Minić postavlja pitanje da li je moguće da "pored svih skandala kojima su do sada šokirali crnogorsku javnost, kao i zdravstvene radnike, nastavljaju svoj beskrupulozni obračun sa  humanistima crnogorskog društva i poput nekog inkvizitora staju na put mladim ljudima koji su željni  novog znanja i to baš onog koje Crna Gora toliko izvozi poslednjih decenija, zahvaljujući pogubnoj politici i favorizovanju mediokritetskog društva u kojem im doktori izgleda prave posebnu pometnju jer je njenim kolegama teško glumiti prosječnog  u ovom učmalom sistemu vrijednosti".

"Teško je biti prosječan i poslušan gospodine ministre, naročito kad natprosječni moraju slušati prosječnog i dopustiti mu da kreira njihove živote, limitira i nipodaštava ne samo intelektualno bogatstvo znalačkog duha, već izvrsne rezultate tokom studiranja. Očigledno da dvije doktorke, prvorangirane na konkursu za specijalizacije, nijesu bile dovoljno „podobne“ Vašim niskim kriterijumima, pa su, umjesto da kao prvorangirane i izvrsne dobiju zaslužene specijalizacije za koje su konkurisale, ostale da popunjavanju rupe sistema koje vaši koalicioni grobari uz vašu pomoć kopaju punih 30 godina", kazala je.

Postavila je pitanje kako to da "prvorangirane doktorke za specijalizacije iz psihijatrije i oftalmologije nijesu dobile specijalizacije, a poslednje rangirana doktorka i predzadnje rangirani doktor- jesu dobili specijalizacije i na osnovu kojih kriterijuma i pravde je izveden ovaj skandal?"

"Da nije možda na osnovu nekog “diskrecionog prava” Zorice Kovačević ? Možda je u pitanju bila Vaša “diskrecija” gospodine ministre? Ili ste zajedno odlučili da diskretno iskoristite mediokritetsko- partijsko diskreciono pravo? Da li su za ove dvije specijalizacje stigle prvobitno dvije odluke po konkursu, pa naknadno druge dvije po „diskreciji“ ili su  4 odluke o 4 kandidata stigle u isto vrijeme od iste osobe, za samo dvije raspisane specijalizacije? Da li je direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć  pomogao tadašnjoj direktorici KCCG da svojim dopisom stopira edukaciju izvrsnih da bi oni malo manje izvrsni  mogli da otmu ono što im ne pripada", istakla je.

Tužno je što svojim postupcima, kako kaže ona, "političkim malverzacijama i manipulacijama kvarite doktorski etički kodes i kodeks časti, te nepravdom favorizujete pohlepu tamo gdje ne bi trebala da postoji".

 "Ali šta očekivati od nemilosrdnog  Nerona nego da zapaili i smije se, svetom hramu humanosti i vaspitanja koje su nam roditelji i veliki profesori  posvećeno gradili na putu Hipokratove doktrine? Pozivam Vas gospodine ministre da odgovorite na postavljena pitanja, te ugasite požar koji ste sami podmentuli, prije nego što „zapalite“ na drugu funkciju", zaključila je Minić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.