Sinoć zaplijenjeno 172 kg skanka :Džakovi sa drogom stigli iz Albanije preko Skadarskog jezera (FOTO)
Foto:Uprava policije

Uhapšeni Podgoričanin i jedan državljanin Srbije

Sinoć zaplijenjeno 172 kg skanka :Džakovi sa drogom stigli iz Albanije preko Skadarskog jezera (FOTO)

Službenici Uprave policije su juče i danas, u dvije odvojene aktivnosi, zaplijenili 172 kg skanka i 1,73 kg marihuane čime su spriječeni krijumčarenje i ulična prodaja droge. Uhapšena su dva crnogorska državljana i jedan državljanin Srbije.

Kako je saopštila Uprava policije, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su danas presjekli lanac krijumčarenja narkotika iz Republike Albanije u Crnu Goru i tom prilikom zaplijenili  oko 172 kilograma opojne droge marihuana tipa skank i uhapsili jednog crnogorskog i jednog srpskog državljanina.

173kgmarihuanejednoodosampakovanja2209

Foto:Uprava policije

"Ova dva lica, D.V. (36) iz Podgorice i B.B. (31) iz Subotice, su lišena slobode oko 00,10 časova u priobalnom dijelu Skadrskog jezera, u mjestu Šarova topola, kada su krenula da utovare šest džakova sa skankom u vozilo nakon što su ih iskrcala iz čamca kojim su skank, kako se sumnja, prethodno prokrijumčarila preko jezera iz Albanije. Osumnjičeni su pokušali da pobjegnu ali ih je policija sustigla. Lica, droga, i vozilo predati su službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja", stoji u policijskom saopštenju.

172kgskanka12209

Foto:Uprava policije

Takođe, službenici Odsjeka za borbu protiv droge su, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Budva, uspješno realizovali aktivnosti na pronalasku narkotika.

Oni su, kako je sapšteno, juče izvršili pretres stana koji koristi I.P. (27) iz Budve i pronašli i oduzeli osam pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana a koja je, kako se sumnja, bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji.

"Zaplijenjeno je ukupno 1.730 grama ove opojne droge. Osumnjičeni je lišen slobode", stoji u saopštenju UP.

Sva tri osumnjičena lica će, kako se dodaje,uz krivične prijave, biti privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Materije za koje se sumnja da su skank i marihuana će biti upućene Forenzičkom centru radi vještačenja.

 

                                                                                            

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.