Četrnaest policijskih pasa ispraćeno u penziju uz medalje i diplome (FOTO)
Foto: Beta

Ceremonija puna emocija

Četrnaest policijskih pasa ispraćeno u penziju uz medalje i diplome (FOTO)

Četrnaest policijskih pasa je ispraćeno u penziju uz medalje i diplome na ceremoniji punoj emocija u Bogoti, nakon što su godinama tragali za drogom, bombama i ljudskim tijelima.

Neki iz grupe ostarjelih njemačkih ovčara, pit bulova i zlatnih ritrivera su imali i specijalno kupanje u petak prije nego što su poslati u penziju pred publikom u glavnom gradu Kolumbije, prenosi Beta. 

fd3c1840

Foto: Beta

Među penzionisanima je i Kanela, 12 godina star labrador, koji je pomogao u otkrivanju 56 masovnih grobnica žrtava paramilitarističkog nasilja, kao i pit bul Negra koji je pomogao u otkrivanju više tona kokaina u svojoj osmogodišnjoj karijeri. 

Zvaničnici planiraju da penzionisane pse daju na usvajanje u porodice koje će im omogućiti da penzionerske dane provedu u miru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.