Spajanje nove zajednice sa tradicijom: Kotoski vremeplov večeras u Lištici Bay (FOTO)
Foto: Luštica Bay

Organizovan prevoz

Spajanje nove zajednice sa tradicijom: Kotoski vremeplov večeras u Lištici Bay (FOTO)

Multimedijalni program „Kotorski vremeplov“, posvećen gradskom životu Kotora tokom proteklih vjekova biće izveden u Luštici Bay, večeras, od 18 do 20 časova.

Svojevrsnu prezentaciju kotorskog načina života priprema i realizuje kotorska organizacija „Che nova" uz pokroviteljstvo Opštine Kotor.

kotorskatrnica

Foto: Luštica Bay

Izvođenje u Luštici Bay je prvi put da se program odvija van Kotora. Za ovu priliku Kotorski vremeplov će se dešavati na više različitih mjesta u naselju.

Prevoz iz Kotora je organizovan kod Zavoda za zapošljavanje sa polaskom u 16:45 a povratkom sa Luštice u 20:30 časova.

Kroz dramsku igru i scenografiju biće simbolično predstavljeno kako se odigravala smjena straže na glavnim gradskim vratima, održavanje gradskog sata koje je već stotinu godina u nadležnosti porodiceHomen, rad stare apoteke na Parilu - jedne od najstarijih u Evropi i pripremu preparata na djelu. Posjetioci će moći da vide i kako se vodio razgovor lavandera kod česme Karampana, te rad znamenitih kotorskih slikara koji su na trgovima pronalazili inspiraciju.

apotekari

Foto: Luštica Bay

„Cilj organizovanja Kotorskog vremeplova u Luštici Bay je da se na prostoru nove zajednice u nastajanju napravi spona sa tradicijom, vrijednostima i bogatom kulturom Kotora i da se i kulturni ambijent Luštice, kao što je to slučaj sa arhitektonskim i svakako prirodnim, što više prilagodi emitentnom podneblju. Nadamo se da će ovom interesantnom putovanju kroz vrijeme prisustvovati što više Bokelja, posjetilaca iz cijele Crne Gore i turista jer nas očekuje zaista lijep događaj“, saopštila je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.