Članovi Predsjedništva BiH dočekali Lavrova  u Sarajevu
Foto:Anadolija

Članovi Predsjedništva BiH dočekali Lavrova u Sarajevu

Sergeja Lavrova, ministra vanjskih poslova Ruske Federacije, danas su u Sarajevu dočekali članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Nakon sastanka s predsjedavajućim Bakirom Izetbegovićem te Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem, članovima Predsjedništva BiH, Lavrov će zvaničnu posjetu BiH nastaviti u Ministarstvu vanjskih poslova.

Uslijediće sastanak s bh. kolegom Igorom Crnadkom. Prema Crnadkovim riječima, glavne teme sastanka s Lavrovom biće ekonomija, mutilateralna saradnja i podrška Rusije Dejtonskom sporazumu, javlja Anadolija.

Nakon razgovora planirano je da Cranadak i Lavrov potpišu Plan konsultacija između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije za razdoblje 2019/2020.

2018092123247512137407055WebFoto:Anadolija

U popodnevnim satima najavljen je odlazak Lavrova za Banjaluku, gdje će posjetiti lokaciju na kojoj su postavljeni temelji za izgradnju Srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra.

Za 15.45 sati planirano je da se Lavrov sastane s Miloradom Dodikom, predsjednikom bh. entiteta Republika Srpska. Zatim će uslijediti sastanak delegacija i dodjela odlikovanja.

Nakon konferencije za medije, Lavrov će održati sastanak i s ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.