Hrapović otvorio Jedinicu fizikalne terapije u Domu zdravlja Nikšić
Foto: Ministarstvo zdravlja

Hrapović otvorio Jedinicu fizikalne terapije u Domu zdravlja Nikšić

Stanovnici Nikšića i Šavnika od danas imaju mogućnost da u svom gradu dobiju najsavremenije usluge fizikalne terapije. Dom zdravlja Nikšić, otvaranjem jedinice za fizikalnu terapiju, nastavio je sa unapređenjem standarda dostupnosti i kontinuiranosti zdravstvene zaštite, kako za stanovnike ovog grada, tako i za pacijente iz Šavnika i Plužina, kazao je ministar zdravlja dr Kenan Hrapović na svečanom otvaranju Jedinice fizikalne terapije u Domu zdravlja Nikšić.

Na ovaj način, prema riječima ministra Hrapovića, Dom zdravlja Nikšić je u mogućnosti da u punom obimu i kvalitetu pruža ove vrste usluga za osiguranike Opština Nikšić i Šavnik. Jedinica za fizikalnu terapiju u centralnom objektu Doma zdravlja Nikšić uređena je po svim standardima i normativima predviđenim za pružanje ovih vrsta usluga, a i prostorije u zdravstvenoj stanici Šavnik su prilagođene za pružanje usluga fizikalne terapije, tako će i tamošnjem stanovništvu biti dostupne u mjestu boravka.

"S obzirom na značaj fizioterapeutske struke i mjesto i ulogu koju ova profesija zauzima u promociji i unapređenju zdravlja ljudi, a u skladu sa politikom Vlade Crne Gore, cilj Ministarstva zdravlja je da u okviru svakog doma zdravlja u Crnoj Gori otvorimo savremenu jedinicu fizikalne terapije. Ljekari za fizikalnu i rehabilitacionu medicinu na ovim prostorima, baš kao i u svijetu, primjenjuju nove tehnologije i tehnike i rade na standardizaciji i kvalitetu svog rada i obrazovanja. Razvijanjem održivog modela servisa fizikalne terapije na primarnom niovu zdravstvene zaštite doprinijećemo podizanju kvaliteta života naših građana i prevenciji komplikacija koje mogu nastati kao posledica bolesti", kazao je ministar Hrapović.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović kazao je da otvaranje Jedinice fizikalne medicine u okviru Doma zdravlja Nikšić pokazuje da Ministarstvo zdravlja i Fond za zdravstveno osiguranje vode brigu o svim građanima Crne Gore i rade na poboljšanju stanja u zdravstvenom sistemu, koji napreduje krupnim koracima.

"Opština Nikšić stoji na raspolaganju i uvijek je spremna da podrži i maksimalno pomogne sve projekte, kojima će se proširivati kapaciteti zdravstvenih ustanova u našoj opštini, od Opšte bolnice do Specijalne bolnice Brezovik i Doma zdravlja", naglasio je Grbović.

Direktor Doma zdravlja Nikšić dr Veselin Bulatović naveo je da je, uz podršku lokalne uprave, za potrebe Jedinice za fizikalnu terapiju u potpunosti rekonstruisan prostor i nabavljena najsavremenija oprema, za šta su sredstva obezbijeđena iz donacije pok. Milorada A. Perovića.

Prema njegovim riječima, uposleno je osam fizioterapeuta, od kojih će jedan raditi u zdravstvenoj stanici Šavnik, gdje je sredstva za opremu obezbijedila Opština Šavnik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.