Putin: Rusija otkrila osumnjičene za slučaj Skripalj,
Vladimir Putin

Putin: Rusija otkrila osumnjičene za slučaj Skripalj, "riječ o običnim građanima"

Vladimir Putin izjavio da je Rusija identifikovala dva muškarca, osumnjičena da su otrovala bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku.

Riječ je odvojici "običnih građana", koji nemaju veze s kriminalom, rekao je ruski predsjednik na ekonomskom forumu u Vladivostoku.

Podsjetimo, slujčaj trovanja Skripalja zaoštrio je odnose Rusije i velike Britanije a potom i svoh ostalih članica NATO, koje su podržale Britaniju u osudi Rusije, koju zvanični London smatra odgovornom za taj napad. 

Bilans tog diplomatskog rata je povlačenje ambasadora iz Rusije, ali i kontra mjera Moskve. 

Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija pronađeni su bez svijesti na klupi u engleskom gradiću Solsberiju, a analize i istraga su utvrdili da je bivši ruski tajni agent i njega ćerka bio otrovan nervnim agensom novičokom, koji se, kako je navedeno u izvještaju, proizvodi samo u Rusiji. 

Zvanična Moskva negirala je takve optužbe i ponudila pomoć u istrazi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.