Crna Gora će na zahtjev Italije prihvatiti do pet migranata
Migranti sa broda "Diciotti"

Jednoglasna odluka Vlade

Crna Gora će na zahtjev Italije prihvatiti do pet migranata

Crna Gora će na zahtjev Italije primiti do pet migranata koji su se krajem avgusta iskrcali na italijanskom ostrvu Sicilija.

"Vlada je, uvažavajući principe humanosti i solidarnosti sa ljudima u nevolji kao tradicionalne vrijednosti crnogorskog društva potvrđene mnogo puta u našoj istoriji, odlučila da CrnaGora na molbu Italije prihvati do pet migranata sa broda "Diciotti". Jednoglasno donijetom odlukom Vlada Crne Gore potvrđuje svoju posvećenost evropskom sistemu vrijednosti i afirmiše ljudsko dostojanstvo", navodi se na zvaničnom Tviter profilu Vlade Crne Gore.

Oko 140 migranata se u nedjelju 26. avgusta se iskrcalo na Siciliji nakon što su ih italijanske vlasti po direktivama zamjenika premijera Italije i ministra unutrašnjih poslova Matea Salvinija, inače lidera desničarske Lige, danima držale zatvorene na brodu "Diciotti" ne dozvoljavajući im da izađu na italijansko tlo.

Italijanski mediji prenijeli su tada da je nakon iskrcavanja migranata Albanija prihvatila da primi njih 20, a Irska do 25.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.