Laparoskopski instrumenti omogućiće da najmlađi imaju manje ožiljaka prilikom operativnih zahvata
Foto: PR Centar

Laparoskopski instrumenti omogućiće da najmlađi imaju manje ožiljaka prilikom operativnih zahvata

Lovćen banka AD Podgorica donirala je Dječijoj hirurškoj klinici Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) šest hiljada eura za kupovinu laparoskopskih instrumenata, što će omogućiti, kako je saopšteno, da najmlađi imaju manju tkivnu traumu prilikom operativnih zahvata.

Direktrica Instituta za bolesti djece KCCG, doktorka Sonja Milašinović, kazala je danas, na svečanoj primopredaji donacije da je Lovćen banka u Podgorici, povodom obilježavanja četvrte godišnjice od osnivanja, donirala novac za kupovinu kompletnog seta za laparoskopsku minimalno invazivnu hirurgiju pedijatrojskog uzrasta.

„U kompletnom setu nalazi se 16 vrlo sofisticiranih laparoskopskih instrumenata, čiji prečnik iznosi tri i po milimetra, što u svjetskim trendovima predstavlja najmanje promjere laparoskopskih instrumenata. Primjenom ovakvih instrumenata omogućićemo da naši pacijenti imaju daleko manju tkivnu traumu prilikom operativnih zahvata, da postoperativna bolnost bude manja, da operativni oporavak bude kraći i da samim tim broj bolesničkih dana, provedenih kod nas bude kraći“, objasnila je Milašinović.

prdonacija19

Nabavkom laparoskopskih instrumenata, kako je kazala, hirurzi dobijaju mogućnost da, primjenom savremenih i sofisticiranih instrumenata, pokažu maksimum svojih znanja i vješina i da, kako je dodala, u realnom vremenu prate svjetske trendove po pitanju napretka laparoskopske tehnologije.

„Našim prijateljima iz Lovćen banke želim uspješan rad i da obilježe još mnogo sretnih i uspješnih jubileja i ne sumnjam da će oni svojom plemenitošću, dobrotom, mladošću i ljepotom i dalje biti nama pouzdani partneri u cilju da uradimo sve što možemo za dobrobit i unapređenje zdravlja naše djece“ poručila je Milašinović.

Direktorka Sektora za razvoj u Lovćen banci u Podgorici, Jovana Popović, rekla je da je odlučeno da se, na obiljažavanje četvorogodišnjice te banke, nastavi praksa doniranja Institutu za bolesti djece.

„Ovom donacijom željeli smo da omogućimo najmlađim pacijentima da kroz teške životne borbe izađu sa što manje ožiljaka. Svaka dalja donacija Lovćen banke će biti usmjerena u ovom pravcu i želimo da se zahvalimo Institutu, KCCG, našoj Sonji na podršci i na zalaganju“, rekla je Popović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.