Maloljetnici ukrali vozilo u Beranama,pronađeni u Bijelom Polju
Ilustracija

Podnijete krivične prijave

Maloljetnici ukrali vozilo u Beranama,pronađeni u Bijelom Polju

Beranska policija je protiv dva maloljetna lica podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krađa, nakon što su ih službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje priveli.

Naime, službenici CB Bijelo Polje su, 24.avgusta oko 1 sat i 20 minuta nakon ponoći, prilikom vršenja redovne kontrole saobraćaja, zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW Golf II“ beranskih registarskih oznaka kojim je upravljao maloljetni L.Ž. (16) iz Tivta, dok se na suvozačevom mjestu nalazio M.L. (17) iz Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Kotoru.

"Ova lica nisu posjedovala dokumentaciju na osnovu koje bi se mogao utvrditi njihov identitet a ni godine starosti, pa su iz tog razloga privedena u policijske prostorije CB Bijelo Polje.

Vozilo je isključeno iz saobraćaja jer su policijski službenici posumnjali da je predmet krivičnog djela, odnosno da je otuđeno.

Istog dana Dežurna služba Centra bezbjednosti Berane je obavijestila Dežurnu službu CB Bijelo Polje da je R.K. iz Berana toj organizacionoj jedinici prijavio da mu je u toku noći od strane nepoznatih lica otuđeno vozilo. Ispostavilo se da je u pitanju upravo vozilo kojim su upravljala maloljetna lica", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Lica i vozilo su predati policijskim službenicima CB Berane radi preduzimanja daljih mjera i radnji.

O događaju je kako se dodaje obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se protiv L.Ž. i M.L. podnese krivična prijava u radovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krađa.

Iz policije su kazali i da je vozilo vraćeno vlasniku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.