Demokrate: Vlast je suštinski ponizila sve ono što Crnogorci jesu
Demokrate

Slanje crnogorskog oficira u Knin sraman čin Vlade

Demokrate: Vlast je suštinski ponizila sve ono što Crnogorci jesu

Da u Crnoj Gori volja građana nije na prvom mjestu svjedoči posljednji ispad Vlade Crne Gore da pošalje predstavnika, u liku vojnog atašea Crne Gore u Hrvatskoj, Ivana Mašulovića, na obilježavanje proslave godišnjice ,,Oluje”, saopštile su Demokrate.

Kako ističu, ovaj sraman čin Vlade Crne Gore, a ne nikako crnogorskog naroda, samo je još jedan pokazatelj da vladajuća garnitura svoje lične interese predstavlja kao državni interes.

“Po ko zna koji put, krajnje perfidno i maliciozno, polarizuju se se ionako podijeljeni građani, na čijim podjelama vlast vlada već tri decenije. Riječ je o svojevrsnoj zamci, da se stavljanje ovog pitanja u fokus cjelokupne javnosti, doprinose planu ponovnog dijeljenja naših građana, od kojih se očekuje da zaborave na sve životne probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju”, dodaju oni.

Demokrate poručuju da je veličanje zločin, ubijanja i proganjanje nedužnih, u ime zvanične multietničke i multivijerske Crne Gore nedopustiv čin za svaku osudu i prezir.

“Ovim činom, vlast je suštinski ponizila sve ono što Crnogorci jesu, i što je čestita i slobodarska istorija i tradicija Crne Gore. Međutim, treba istaći da oni koji su poslali oficira Vojske Crne Gore u Knin na proslavu godišnjice ,,Oluje” ,to sigurno nisu učinili u ime građana Crne Gore, već su to tipični primjeri pećinskih nacionalista, koji pod plaštom državnih interesa i patriotizma ostvaruju lične i partijske interese”, smatraju u ovoj partiji.

Kako navode, ovaj sraman čin Vlade Crne Gore i resornog ministarstva baca, najblaže rečeno, sijenku na čist obraz Crnogoraca, na njihovu svijetlu istoriju i slobodarsku tradiciju.

“Dakle, jasno je da Vlada ne vodi politiku pomirenja i dobrosusjedskih odnosa i da nije posvećena miru, stabilnosti i ekonomskom prosperitetu države i dobrobiti njenih građana. Već tri decenije samoproklamovani spasitelji države Crne Gore razgrađuju same temelje nečega što su generacije naših predaka gradili. E upravo ti i takvi pećinski nacionalisti u Demokratama nikada neće imati partnera. Zato, im ostavljamo prezir i prepuštamo sudu vremena i istorije, ali i poručujemo, da Crna Gora i njeni građani više neće biti taoci njihove pohlepne i zle politike osvajanja i održanja na vlasti  po  principu ,’zavadi, pa vladaj'”, zaključuju oni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.