Prag: Mašinovođa pustio učesnice takmičenja da upravljaju metro-vozom

Prag: Mašinovođa pustio učesnice takmičenja da upravljaju metro-vozom

Mašinovođa metro-voza u Pragu pustio je dvije učesnice jednog takmičenja da pod njegovom kontrolom preuzmu upravljanje tim putničkim vozom, što je Uprava za transport u Pragu nazvala neprihvatljivim incidentom.

Kao dio takmičenja „Lou kost rejs“, u okviru kojeg dvočlani timovi sa ograničenim budžetom putuju po Evropi, dvije žene dobile su zadatak da voze nešto neuobičajeno, kada je takmičenje počelo 3. avgusta,prenosi RTS.

Na video-snimku, koji je objavljen na sajtu organizatora, vidi se kako jedna od učesnica takmičenja upravlja vozom, dok joj vozač, kojeg na snimku zovu Martin, daje instrukcije šta da radi.

metro1

Aneta Rehkova, portparolka Uprave za transport Praga rekla je da je riječ o ozbiljnom kršenju pravila rada, ali tvrdi da bezbjednost putnika nije bila ugrožena.

Portparol „Lou kost rejsa“ istakao je da je srećan da se ništa ozbiljno nije dogodilo i naglasio da organizatori nisu ohrabrili dvije žene da voze kompoziciju metroa.

Portparol policije u Pragu navodi da se slučaj istražuje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.