Đukanović:  Vjerujem da će građani sve više osjećati prednosti naše državne politike
Milo Đukanović

Čestitao Dan Opštine Plužine i Petnjice

Đukanović: Vjerujem da će građani sve više osjećati prednosti naše državne politike

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povodom 4. avgusta – Dana opštine Plužine i Gusinje uputio je čestitke predsjednicima Opštine i Skupštine Mijušku Bajagiću i Petru Mitriću, odnosno Samiru Agoviću i Mehmedu Adroviću, odbornicima Skupštine Opštine, svim građanima i učesnicima svečane sjednice.

Đukanović je čestitajući dan Opštine Plužine istakao da je kao neodvojivi dio crnogorske istorije narod pivskog kraja svoje posebno mjesto i ulogu imao tokom slavne Narodnooslobodilačke borbe, u kojoj su Crnogorci opet uzdigli svoje nacionalno dostojanstvo i Crna Gora dobila zasluženo ravnopravno mjesto u zajednici jugoslovenskih naroda.

"Isto tako i u poslijeratnom periodu, u kojem je veliki broj istaknutih pojedinaca iz Pive, kroz sve društvene i privredne oblasti dao neprocjenjiv doprinos obnovi i izgradnji i Crne Gore i Jugoslavije. To je nastavljeno i u nezavisnoj Crnoj Gori, koja je u kratkom vremenu ostvarila impresivne rezultate na unutrašnjem planu, kao i u dostizanju strateških evroatlantskih i evropskih ciljeva.Vjerujem da će i građani Plužina sve više osjećati prednosti takvog kursa naše državne politike", naveo je Đukanović.

Naglašava da je u narednom periodu neophodno posvetiti veću pažnju valorizaciji bogatih prirodnih resursa Pive, posebno kroz razvoj turizma i poljoprivrede, u svim oblastima gdje je realno očekivati otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje životnog standarda ljudi.

"Želim da vas uvjerim da u tim naporima možete računati na punu podršku Države", poručio je crnogorski predjsednik

"Opravdana odluka o formiranju Opštine Petnjica"

U čestitki povodom Dana Opštine Petnjica Đukanović je istakao da uspjesi ostvareni tokom proteklih pet godina od formiranja opštine najbolje potvrđuju koliko je ta odluka bila promišljena i opravdana.

"Odgovornim odnosom države i lokalne uprave pospješili smo razvoj i doprinijeli povezivanju dijaspore sa zavičajem, na liniji izgradnje građanskog, multietničkog društva i ostvarenja zajedničke vizije kroz integraciju Crne Gore u NATO i EU. Danas sa sigurnošću možemo reći da je Petnjica na mapi infrastrukturnog povezivanja i intenzivnijeg razvoja Sjevera, u cilju valorizacije bogatih resursa bihorskog kraja", naveo je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.