Važan adekvatni balans između centralne i lokalnih vlasti

Brajović sa predsjednicom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope

Važan adekvatni balans između centralne i lokalnih vlasti

Na današnjem sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa predsjednicom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope (KLRVE) Gudrun Molser Tornston konstatovano je da efikasno funkcionisanje lokalne samouprave predstavlja osnov dobrog sistema upravljanja u svakoj državi, a međudržavna saradnja na lokalnom nivou podstiče jačanje demokratskih vrijednosti.

Brajović je govoreći o konceptu decentralizacije, istakao važnost adekvatnog balansa između centralne i lokalnih vlasti, partnerskog odnosa sa opštinama u stvaranju zakonodavnih pretpostavki za njihovo jačanje, "budući da na taj način dobijamo bogate i uspješne lokalne samouprave, regione, države i zadovoljne građane".

Kako je saopšteno iz Skupštine Tornston je naglasila da Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope pozdravlja reformske napore Crne Gore i ostvareni napredak, i izrazila spremnost Kongresa da sa našom zemljom podijeli svoja iskustva i pruži podršku na putu u Evropsku uniju.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, te funkcionisanju javne uprave i lokalnih samouprava.

Sastanku su prisustvovali i poslanik Predrag Sekulić, šef delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope i Andreas Kiefer, generalni sekretar Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.