Irinej zloupotrijebio gostoprimstvo, vjerujem da će korigovati izjavu (VIDEO)
Foto:Screenshot

Marković poručio

Irinej zloupotrijebio gostoprimstvo, vjerujem da će korigovati izjavu (VIDEO)

Komentarišući izjavu patrijarha SPC Irineja o položaju Srba i Crkve u Crnoj Gori predsjednik Vlade Duško Marković je kazao da je još jednom zloupotrijebljeno gostoprimstvo demokratske i slobodne Crne Gore.

 Irinej je ocijenio je da je položaj Crkve u Crnoj Gori danas gori nego u vrijeme okupacije Osmanlija, dok je položaj Srba kao u vrijeme ozloglašene fašističke Nezavisne države Hrvatske (NDH).

"Vjerujem da će brzo doći vrijeme da se ta izjava koriguje. Rekao bih da to nije pitanje koje se tiče položaja Srba u Crnoj Gori već se ta poruka tiče evropskog i evroatlanskog puta Crne Gore. To je otpor modernoj i savremenoj Crnoj Gori. Razumijemo sve koji se protive tom našem putu ali vjerujem da će doći vrijeme da niko nikada više ne zloupotrebljava naše gostoprimstvo i da poštuje ono što je ključna vrijednost Crne Gore, koja joj je omogućila da opstane i bude dugovječna a to je multietnički i multivjerski sklad i suživot", poručio je danas Marković na konferenciji nakon susreta sa mađarskim kolegom Viktorom Orbanom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.