Đukanović o izjavi Irineja:  Niko normalan tako nešto ne može pomisliti, a kamoli izgovoriti
Foto:predsjednik.me

Očekuje demant patrijarha SPC

Đukanović o izjavi Irineja: Niko normalan tako nešto ne može pomisliti, a kamoli izgovoriti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović očekuje od patrijarha SPC Irineja da demantuje izjavu o položaju Srba u Crnoj Gori.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej ocijenio je da je položaj Crkve u Crnoj Gori danas gori nego u vrijeme okupacije Osmanlija, dok je položaj Srba kao u vrijeme ozloglašene fašističke Nezavisne države Hrvatske (NDH).

"Moj jedini komentar na to što navodite mogao bi biti da niko normalan tako nešto ne može pomisliti, a kamoli izgovoriti. Očekujem da to patrijarh demantuje", kazao je Đukanović za Antenu M.

Upitan je li izjavu patrijarha razumio kao prijetnju da će SPC braniti MCP od navodnog oduzimanja imovine u Crnoj Gori Đukanović navodi:

"Zakon o slobodi vjeroispovjesti koji je u pripremi regulisaće ovu oblast u sklopu ukupne državne brige o ljudskim pravima i slobodama, po najvišim međunarodnim standardima. Bilo čiji interesi ili pritisci, s bilo kog nivoa, neće nas spriječiti da uredimo odnose i u toj oblasti u skladu sa evropskom praksom", dodaje Đukanović.

Đukanović smatra i da neće biti neophodno da Crna Gora primjenjuje administrativne mjere, kao što je zabrana ulaska u Crnu Goru.

"Zakoni države Crne Gore moraju biti identično primjenjivani na sve. Na naše građane, kao i na nepristojne goste, pa makar bili i crkveni velikodostojnici.Ipak, vjerujem da je ideja suverene, slobodne, višenacionalne i viševjerske demokratske Crne Gore toliko ojačala i postala superiorna da na pokušaje njenog ugrožavanja neće biti neophodno da primjenjujemo administrativne mjere", zaključio je Đukanović za Antenu M.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.