Najbolji čovjekov prijatelj: Reaguje kada njegova vlasnica ima napade (VIDEO)
Foto: Screenshot

Pomaže joj da ih prebrodi

Najbolji čovjekov prijatelj: Reaguje kada njegova vlasnica ima napade (VIDEO)

Milion puta dokazano - pas je čovjekov najbolji prijatelj. Ovo definitivno važi i u slučaju Amber Akvart, koja vrlo često dobija napade panike. Njena dva psa upravo su oni koji joj pomažu da ih prebrodi.

Prošlog mjeseca Akvartova je postavila video kako sa psom čeka na aerodromu. Iznenada dobija napad panike, a njen pas reaguje u sekundi. Odmah ustaje i sklanja joj ruke se lica. 

On je naučen da uradi sve kako bi spriječio eskalaciju napada, kaže njegova vlasnica. 

"Oba moja psa su trenirana da prekinu napade panike, ali Okli je moj glavni pas pomagač", ističe ona. 

Okli osjeća kada ona ima problema sa disanjem, otkucajima srca i rukama. Ukoliko primijeti promjenu, sklanja joj ruke sa lica i odvlači njenu pažnju na sebe, prenosi B92. 

"Kvalitet mog života znatno se promijenio sa ovim psima. Mislim da oni rade odličan posao", objašnjava Amber Akvart. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.