Tramp: Ne znam da li je Putin prijatelj ili neprijatelj
Donald Tramp

Tramp: Ne znam da li je Putin prijatelj ili neprijatelj

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da bi od njegovih predstojećih sastanaka u Evropi možda najlakši mogao biti s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Imam NATO, imam Veliku Britaniju koja je nekako u previranju i imam Putina. Iskreno, Putin bi mogao biti najlakši od svih, ko bi rekao", rekao je Tramp novinarima ispred Bijele kuće uoči polaska za Evropu.

Predsjednik SAD sjutra i prekosjutra učestvuje na samitu NATO u Briselu, poslije čega ide u posjetu Velikoj Britaniju. Za ponedjeljak, 16. jul, zakazan je sastanaka Tramp-Putin u Helsinkiju.

On je rekao da NATO ne postupa pošteno prema SAD, ali se nada da će "nešto" biti urađeno po tom pitanju.

"Mi plaćamo daleko previše, a oni daleko premalo, ali sredićemo to i sve zemlje će biti srećne", rekao je Tramp.

Odgovarajući na kritike predsjednika Evropskog savjeta Donalda Tuska koji je naveo da Tramp "kritikuje Evropu skoro svakodnevno", on je rekao da Evropska unija "iskorišćava" SAD.

Tramp je rekao da "trenutno ne može da kaže" da li je Putin prijatelj ili neprijatelj.

"Mislim da je slaganje s Rusijom, slaganje s Kinom, slaganje s drugima dobra stvar, a ne loša stvar", rekao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.