Godinu dana nema novog zapošljavanja u javnom sektoru
Suzana Pribilović

Planom optimizacije broja zaposlenih do efikasnije javne uprave

Godinu dana nema novog zapošljavanja u javnom sektoru

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Plan optimizacije javne uprave za period 2018-20.

 U izjavi za javnost nakon sjednice, ministarka javne uprave Suzana Pribilović je saopštila da pomenuti plan ima za cilj povećanje efikasnosti i efektivnosti javne uprave, naročito u segmentu pružanja usluga građanima i privredi.

„Jedna od kratkoročnih mjera i na lokalnom i na centralnom nivou jeste ograničavanje zapošljavanja zasnivanjem radnog odnosa na neodređeno i određeno vrijeme u organima državne uprave i javnim ustanovama čiji je osnivač država i to u periodu od godinu dana od danas. Zatim prestanak radnog odnosa na određeno vrijeme istekom roka na koji je radni odnos zasnovan bez mogućnosti produženja u ovih godinu dana, odnosno prestanak radnog angažmana lica angažovanih po drugim osnovama po isteku vremena na koje su ta lica angažovana“- rekla je ministarka Pribilović.

Ona je naglasila da se Planu optimizacije javne uprave nije pristupilo kroz prizmu otpuštanja, kako se često pominje u javnosti, već je isti posmatran kao dio širih reformskih programa, a sve u cilju efikasnije javne uprave.

Istakavši da Plan optimizacije daje set prilagođenih sektorskih mjera za prevazilaženje izazova koje javna uprava ima u maksimalnom korišćenju svojih kapaciteta, ministarka je saopštila da su mjere podijeljene na kratkoročne, čija realizacija je predviđena za period do kraja 2018. godine i nastavlja se u 2019. kao i srednjoročne sa realizacijom do kraja 2020. godine.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.