Djevojčicu (11) udali za 30 godina starijeg muškarca, reagovao i UNICEF! (FOTO)
Foto: Ilustracija

Lokalne vjerske vlasti nemaju podatke o ovom braku

Djevojčicu (11) udali za 30 godina starijeg muškarca, reagovao i UNICEF! (FOTO)

Brak 11-godišnje djevojčice i 30 godina starijeg muškarca izazvao je burna reagovanja u Maleziji, pa su sve glasniji pozivi da minimalna starosna granica za stupanje u brak bude 18 godina.

Roditelji djevojčice, koji su sa Tajlanda, rekli su da su pristali da im ćerka postane treća supruga Maležanina, ako pristane da ona ostane kod kuće dok ne napuni 16 godina, navodi BBC.

Vlada Malezije je saopštila da nema zvaničan dokument o braku, sklopljenom na Tajlandu, i da istražuje slučaj. Oglasio se i Unicef, ističući da je ovaj brak "šokantan i neprihvatljiv". 

BBC prenosi da su se pojavile i fotografije na kojima se vidi kako mladoženja drži djevojčicu za ruku poslije vjenčanja. 

On već ima dvije žene i šestoro djece, uzrasta od pet do 18 godina, javili su lokalni mediji, prenosi Tanjug. 

ab83aad87005c8352f2116d287642d4e

Foto: Tviter

Roditelji djevojčice rade u sjeveroistočnoj maležanskoj državi Kelantan. 

Aktivisti u Maleziji navode da je mladoženja uspješan trgovac, a da roditelji djevojčice žive u bijedi. 

U Maleziji, zakonski, 18 godina je minimalna granica za stupanje u brak, međutim islamski šerijatski sudovi mogu da dozvole sklapanje braka za muslimanske parove mlađe od 16 godina. 

Vlada Malezije ističe da lokalne vjerske vlasti nemaju podatke o ovom braku, a bez dozvole šerijatskog suda brak se smatra nezakonitim i mladoženja bi mogao da bude osuđen na šest mjeseci zatvora.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.