Kovačević: Konačno ćemo imati Baby friendly odjeljenje što je svjetski standard u oblasti akušerstva
Zoran Đukanović i Zorica Kovačević

CEDIS donirao 30 hiljada eura

Kovačević: Konačno ćemo imati Baby friendly odjeljenje što je svjetski standard u oblasti akušerstva

Povodom uspješno završene druge godine poslovanja, Crnogorski elektrodistributivni sistem je i ove godine dodijelio vrijedne donacije Kliničkom centru Crne Gore i Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore.

Kao kompanija odgovorna prema društvu, CEDIS je aktivnosti iz toga domena usmjerio ka onima kojima je pomoć najpotrebnija. Za realizaciju Baby friendly odjeljenje na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Crne Gore, CEDIS je opredijelio 30 hiljada eura.

"Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji Kliničkom centru, konačno ćemo imati Baby friendly odjeljenje što je svjetski standard u oblasti akušerstva. Baby friendly znači da je majka 24 sata uz svoje dijete i da apsolutno može u svakom trenutku da zna šta se dešava sa njenom bebom. Neću ni govoriti koliko je sve to značajno za zdrav razvoj tek rođenog djeteta. CEDIS je ovim pokazao kolika je zaista njegova briga za naše najmlađe kao i društvo u cjelini ", kazala je Zorica Kovačević, direktor Kliničkog centra Crne Gore.

Direktor CEDIS-a Zoran Đukanović kazao je da je zaokružena još jednu godina rada i postojanja i da se kompanija već izdvojila po društvenoj odgovornosti naročito u projektima vezanim za sport, obrazovanje kao i zdravlje najmlađih članova našeg društva.

– Ovom donacijom biće omogućeno Kliničkom centru da razvije Baby friendly odjeljenje, kako bi naši najmlađi, bili od prvih časova života sa majkom, što je dokazano značajno za njihov budući mentalni i fizički razvoj. I u narednom periodu od CEDIS-a će projekti ove vrste imati punu podršku – kazao Đukanović.

 CEDIS i ove godine nastavlja lijepu tradiciju podrške Vaterpolo i plivackom savezu Crne Gore sponzorstvom od 25 hiljada eura, kao važan podstrek ka ostvarivanju još boljih sportskih rezultata.

Na prigodnoj svečanosti dodijeljene su nagrade radnicima koji su se svojim zalaganjem, umijećem, rezultatima i kolegijalnošću izdvojili u 2017.godini. Za najboljeg radnika CEDIS-a odabran je Vojislav Vukadinović, glavni inženjer za vođenje projekata dok je menadžer godine inženjer Ivan Brajović, Šef službe održavanja trafostanica 35/x i kablova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.