Mjesto namijenjeno njima: Prvi crnogorski portal za djecu!
Foto: PR Centar

Relevantan izvor informacija na razne teme

Mjesto namijenjeno njima: Prvi crnogorski portal za djecu!

Više od 700 djece informisano je o prvom crnogorskom dječijem portalu www.portalzadjecu.me , koji može poslužiti kao adekvatan izvor informacija na razne teme koje su od interesa za tu populaciju, saopštili su iz nevladinog udruženja (NVU) Zinak.

Direktorica NVU Zinak, Nikoleta Strugar Bošković, kazala je, predstavljajući PORTAL, da ta platforma sadrži kategorije koje se tiču aktivnosti koje u fokusu imaju djecu i najbolji dječiji interes.

„Na samom portalu kategorisane su razne zanimljivosti, avanture u prirodi, dječije manifestacije, festivali i maskenbali, program koji se nudi za djecu u bioskopima i pozorištima“, saopštila je Strugar Bošković na pres konferenciji.

Prema njenim riječima, više od 700 djece je informisano o postojanju portala za djecu, zahvaljujući saradnji sa osnovnim školama, a uz, kako je navela, saglasnost Ministarstva prosvjete i Zavoda za školstvo Crne Gore.

„Takođe, više od 30 nastavnika i nastavnog kadra je informisano o postojanju portala, kao i šira javnost, uključujući vrtiće, roditelje...“, navela je Strugar Bošković.

Interesovanje za portal je, kako je istakla, veliko.

„Pozivamo na saradnju stručni kadar kako bismo mogli da koristimo njihova mišljenja i tekstove u rubrici Savjeti, gdje bi se sa profesionalne strane moglo komentarisati na različite teme. Pozivamo i dobrovoljce i djecu da učestvuju u radu portala“, rekla je Strugar Bošković.

Ona je kazala da su ostvarili saradnju sa Crnogorskim narodnim pozorištem, KIC-om „Budo Tomović“, bioskopom i Gradskim pozorištem.

Strugar Bošković je kazala je da projekat portal za djecu podržao Crnogorski Telekom, kroz program Za svako dobro.

Nastavnica informatike u Osnovnoj školi „Štampar Makarije“ i volonterka na projektu, Biljana Popović, smatra da bi se portal mogao naći kao preporuka u nastavnom planu i programu u dijelu kad se djeca upućujuju da istraže neki sadržaj na internetu.

„Činjenica je da se borimo protiv određenog sadržaja koji se nalazi na internetu, da djeca ne dolaze u kontakt sa nekim informacijama, a na ovaj način bismo ih uputili direktno na mjesto koje je namijenjeno njima, bez ikakve bojaznosti da bi tu mogli da nađu sadržaj koji nije prikladan za njihove godine“, pojasnila je Popović.

Ona je ocijenila da sadžaj portala u potpunosti prikladan dječijim godinama.

„Jedna od sugestija koje smo dobili kroz prezentaciju portala od učenika jeste da bi bilo dobro da se na portalu nađe forum, gdje bi se moglo razgovarati na određene teme. Tako da je to inicijativa od učenika koja bi se mogla naći u skorije vrijeme na portalu. Stojimo na raspolaganju za sve buduće inicijative tog tipa, sugestije i kritike kako od učenika“, istakla je Popović, prenosi Pr Centar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.