Pilot greškom javio da je avion otet pa izazvao haos (VIDEO)
Foto:Twiter

Pilot greškom javio da je avion otet pa izazvao haos (VIDEO)

Greškom pilota avio-kompanije „Džet blu“ kontrola letjenja dobila je informaciju da je avion otet, a da bi spriječili prilazak aviona terminalu, više desetina pripadnika aerodromske policije opkolilo je letjelicu na njujorškom aerodromu „Džon F. Kenedi“ koja je trebalo da poleti za Los Anđeles.

Let 1623 dugo će pamtiti i posada i putnici kompanije „Džet blu“. Nešto prije polijetanja za Los Anđeles, pilot je kontroli leta javio da ima problema sa radio-vezom, ali se ispostavilo da je greškom upotrebio šifru za otmicu, prenosi En-Bi-Si njuz.

Na licu mjesta ubrzo su se stvorili pripadnici Odjeljenja za unutrašnju bezbjednost i FBI, kao i jedinica sa psima, vatrogasci i hitna pomoć.

Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo objavila je da postoji problem sa radio-opremom kada je avion trebalo da poleti, ali se kasnije ispostavilo da je sistem za radio-vezu otkazao i da piloti nisu mogli da komuniciraju sa kontrolom leta.

Video-snimci i fotografije koje su snimili putnici u avionu prikazuju kako pripadnici specijalnih policijskih jedinica ulaze u avion i pretražuju ga, dok je putnicima naloženo da ruke podignu uvis.

U jednom trenutku pilot je podigao papir na kojem je bio zapisan broj njegovog mobilnog telefona kako bi policija mogla da ga pozove i sazna šta se dogodilo, prenio je Njujork dejli njuz.

Kada je komunikacija uspostavljena alternativnim kanalima, avion je vraćen na izlaz radi kontrole i utvrđeno je da nema opasnosti po bezbjednost.

Putnici su u Los Anđeles krenuli sledećim letom. Brojne žalbe osvanule su na društvenim mrežama jer, kako navode pojedini putnici, niko ne pominje obeštećenje zbog pretrprljenog straha i izgubljenog vremena, te prelaska iz jednog aviona u drugi.

 

Rts

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.