Premijerka sa Novog Zelanda odabrala neobično ime za ćerkicu
Premijerka ušla u istoriju kao prva zapadna političarka koja je donijela na svijet dijete tokom mandata

"Blistava,ozarena,snijeg i ljubav"

Premijerka sa Novog Zelanda odabrala neobično ime za ćerkicu

Novozelandska premijerka Džasinda Ardern izabrala je ime Neve Te Aroha, poštujući maorsko nasljeđe i ostrvske države u jugozapadnom Pacifiku.

Tridesetsedmogodišnja Ardern je najmlađa predsjednica vlade Novog Zelanda, a mama i beba su po izlasku iz bolnice dobro. 

Ona i njen partner, televizijski voditelj Klark Gajford složili su se oko neobičnog imena. 

Prvo ime Neve znači "blistava i ozarena" i "snijeg" pošto je djevojčica rođena sredinom zime, tokom maorske nove godine i na najkraći dan u godini. 

Njezino drugo ime "Te Aroha" znači "ljubav" na jeziku Te Reo Maori kojim govore pripadnici mnogih maorskih plemena. 

"Ime Te Aroha smo odabrali jer odražava količinu ljubavi kojom je ovo dijete obasuto i prije nego što se rodilo", objasnila je premijerka, prenosi B92.

U čast rođenja bebe, novozelandski simfonijski orkestar snimio je Brahmovu uspavanku "Cradle Song" na jeziku Te Reo Maori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.