Sa sastanka

Bečić i Abazović sa Majer-Hartingom

"Ne vraćamo se u Skupštinu dok ne realizujemo Plan"

Delegacija Demokrata i Građanskog pokreta URA, predvođena predsjednicima ova dva politička subjekta, Aleksom Bečićem i Dritanom Abazovićem, u prisustvu generalnog sekretara Demokrata Borisa Bogdanovića i potpredsjednika URA-e Miloša Konatara, susrela se u Briselu sa Tomasom Majer-Hartingom, generalnim direktorom Odsjeka za Evropu i Centralnu Aziju u Ministarstvu inostranih poslova i odbrane Evropske unije.

 Na čelu ovog ministarstva nalazi se visoka predstavnica za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku EU, Federika Mogerini, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore. 

Kako je navedeno, Bečić i Abazović upoznali su Majer-Hartinga sa ukupnom političkom situacijom u Crnoj Gori, kao i sa institucionalnim i političkim stanjem u Crnoj Gori.

U tom smislu, istaknuto je da su lideri Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA Majer-Hartingu predstavili Plan sveobuhvatnih izbornih reformi, koji je pozdravila Evropska komisija, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i ambasada SAD u Podgorici.

Tokom razgovora sa Majer-Hartingom, Bečić i Abazović predočili su detaljnu razradu pomenutog Plana na 35 strana, u kojoj su ponuđena konkretna  rješenja za implementaciju pomenutog Plana.

Dvojica lidera su se visokom zvaničniku EU zahvalila na podršci Planu, kao i na pomoći koju su spremni da pruže u toku pregovaračkog procesa.

Oni su naglasili da će dati sve od sebe da se sprovedu u djelo sve tačke pomenutog Plana, te naglasili da se neće vraćati u redovan rad Skupštine Crne Gore sve dok se ne realiziju navedene tačke iz Plana, kao i dok se ne potvrdi datum Parlamentarnih i dogovori datum opštih lokalnih izbora u Crnoj Gori, kako je u konačnom  i definisano Planom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.