Premijerka Novog Zelanda postala majka u toku mandata
Foto: Instagram

Planira šestomjesečno odsustvo

Premijerka Novog Zelanda postala majka u toku mandata

Premijerka Novog Zelanda Džesinda Ardern rodila je danas djevojčicu, čime je postala druga svjetska liderka koja je dobila prinovu usred mandata, poslije bivše pakistanske premijerke Benazir Buto koja je 1990. godine takođe rodila ćerku.

Ardern je, nakon porođaja, objavila na Instagramu fotografiju na kojoj je prikazana sa bebom i svojim partnerom Klarkom Gejfordom u gradskoj bolnici u Oklandu, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP.

Novozelandska premijerka je, u 16:45 sati po lokalnom vremenu, rodila bebu tešku 3,3 kilograma.

"Malena, dobrodošla u naše selo. Veoma sam srećna što sam rodila zdravu djevojčicu", napisala je uz fotografiju na Instagramu.

Trudnoća premijerke Novog Zelanda praćena je širom svijeta, a mnogi su se nadali da će Ardern (37) postati uzor za kombinovanje majčinstva sa političkim rukovođenjem.

Vršilac dužnosti premijera Novog Zelanda trenutno je potpredsjednik vlade Vinston Piters, a Ardern planira šestomjesečno odsustvo prije nego što se vrati na posao, ali će i tokom tog perioda biti konsultovana o važnim odlukama, uključujući pitanja nacionalne bezbjednosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.