Bolesni i siromašni: Potrebna pomoć bratu i sestri iz Tuzi

Bratu i sestri, Ramizu i Alidi Jusić koji žive u Tuzima u nemastini i sa zdravstvenim problemima, potrebna je pomoć humanih ljudi.

Kako kažu iz Banke Hrane, čiji apel za pomoć prenosimo, i Ramizovom i Alidinom životu ima puno patnje i bole što je teško i opisati.

"Ramiz i Alida Jusić su brat i sestra  koji žive u staroj kući u Tuzima koja je puna vlage i bez kupatila. Ramiz je obolio kao mlad momak od duševne bolesti, mora ići kod ljekara i piti terapiju doživotno. Alida živi sa jednim bubregom i dosta narušenim zdravljem. Ima česte glavobolje i nervoze jer pored svoje bolesti  mora da misli na bolesnog brata Ramiza i da se bori sa nemaštinom. Upravo je zbog bolesti nastala njihova teška materijalna situacija jer nisu bili sposobni da rade i privređuju", naveli su iz Banke Hrane.

Za života roditelja, imali su skromne uslove za život. Nakon njihove smrti, ostali su sami i bolesni.

"Oni iako su odrasli, ostaju bolesni i nesposobni za rad, bez poslednjeg oslonca, utješnih riječi, brižnog pogleda i pored svega toga bez penzije.
Ramiz prima invalidninu od  160 eura od čega plaćaju struju, vodu i komunalije . Nakon izmirivanja obaveza ostaje im 60 eura za hranu i lijekove.
Iako imaju  socijalno osiguranje, ima tableta koje ne mogu uzeti bez plaćanja u apoteci Moraju imati novac i za česte odlaske kod doktora.
Nekad im pomognu za tablete i sa malo hrane djeca od njihove sestre", ističu iz Banke Hrane.

Žive u staroj oronuloj kući, punoj vlage, imanje nemaju.

"Kada se nađete u ovako teškoj situaciji nije lako  čekati novi dan u neizvjesnost i  gledati da li će neko od komšija nešto donijeti", kažu iz Banke Hrane sa pozivom za pomoć bratu i sestri iz Tuzi.

Ukoliko možete i želite da im pomognete na bilo koji način možete dobiti njihiv kontakt na telefon 069495680, e.mail bankahrane pg@gmail. com ili inboxu  na FB stranici.

Žiro račun za uplatu novčanih sredstava je kod Prve banke na ime Jusić Ramiz 535-0400200973109-03.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.