Preminuo otac kosovskog premijera Ramuša Haradinaja
Ramuš sa ocem

Preminuo otac kosovskog premijera Ramuša Haradinaja

Otac premijera Kosova Ramuša Haradinaja, Hilmi Haradinaj preminuo je sinoć nakon teške bolesti.

Premijer Haradinaj je javnost o smrti svog oca obavijestio putem društvene mreže Facebook. On je naveo da mu je otac Hilmi preminuo nakon teške bolesti i da će sahrana preminulog biti u ponedeljak, 18. juna u 14 sati u njihovom rodnom mestu Glođanima, opština Dečane. 

Predsjednik Kosova Hašim Tači izrazio je saučešće porodici Haradinaj. Tači je na svom Facebook profilu napisao da je s velikim bolom primio vijest o smrti Hilmije Haradinaja. 

“Bio je miran i odmjeren čovjek, patriota koji je Kosovu dao mnogo. Čika Hilmi se suočio sa mnogo izazova u životu. Iskreno saučešće porodici Haradinaj, rodbini i svim njihovim prijateljima”, napisao je Tači. 

I prvi zamjenik premijera kosova Bedžet Pacoli izrazio je saučešće porodici Haradinaj, mještanima Glođana i cijelog Kosova. 

Na smrt Hilmije Haradinaja reagovao je i potpredsednik Vlade Kosova i predjsednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Limaj, koji je napisao da će ga se uvijek sjećati kao mirnog čovjeka, koji je mnogo dao Kosovu.

“S dubokim bolom primili smo vijest o smrti oca kosovskih narodnih heroja, Luana i Shkelzena Haradinaja, čika Hilmije. U ime Socijaldemokratske inicijative i u svoje lično ime izražavam iskreno saučešće premijeru Haradinaju, porodici i svim prijateljima”, napisao je Limaj. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.