Pucnjava u kafiću, četiri osobe ranjene, među njima i policajac
Foto: Niske vesti

Niš

Pucnjava u kafiću, četiri osobe ranjene, među njima i policajac

Policajac i još tri osobe ranjene su noćas u pucnjavi ispred kafića u centru Niša, na Trgu kralja Milana.Napadač je uhapšen, saopštio je MUP.

Svi povrijeđeni, među kojima je i napadač, zbrinuti su u Kliničkom centru, javlja RTS.

U Urgentnom centru Kliničkog centra, gdje se povređeni nalaze, kažu da niko nije životno ugrožen, i da će policajac i radnik obezbjeđenja najvjerovatnije biti operisani.

Policija u Nišu uhapsili je I.P. (32), koji je oko 02.45 časova na Trgu kralja Milana, ispred jednog ugostiteljskog objekta, iz automatske puške ranio tri osobe, saopštio je MUP. 

Kako se navodi u saopštenju, pucnjavi je prethodio sukob u kafiću između osumnjičenog I.P. i dvojice mladića koji su bili sa njim u društvu sa radnicima obezbjeđenja, nakon čega su njih trojica udaljeni iz objekta, navodi se u saopštenju. 

Osumnjičeni I.P. se ubrzo vratio sa automatskom puškom iz koje je ispalio više hitaca u pravcu radnika obezbjeđenja (1988) koji se nalazio ispred kafića. Osim radnika obezbjeđenja, lakše je ranjen još jedan muškarac (1981) koji se zatekao ispred kafića, a u društvu osumnjičenog bila su i dvojica muškaraca koji su prethodno sa njim udaljeni iz ugostiteljskog objekta u centru Niša. 

Pripadnici policije, koji su bili u redovnoj patroli nedaleko od kafića na Trgu kralja Milana, odmah su intervenisali. Međutim, dolaskom na lice mjesta osumnjičeni I.P. je pucao i na policijske službenike i tada je ranio policijskog službenika M.M. (1987), koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja, tako što je skočio na osumnjičenog. Prilikom intervencije lakše su povrijeđena još dvojica policajaca, navodi se u saopštenju. 

Policijski službenici su potom odgovorili na napad I. P. i ranili ga u predjelu desne noge, nakon čega su ga razoružali i spriječili tragičnije posledice. 

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je izvršio krivična djela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje, i promet oružja i eksplozivnih materija i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu. 

Policija intenzivno traga za dvojicom muškaraca koji su bili u društvu osumnjičenog, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Hitna pomoć dobila je u 2.50 časova poziv da zbrine policajca ranjenog u vatrenom obračunu, ali su po dolasku na Trg Kralja Milana dobili obavještenje da je on službenim kolima već odvezen u Urgentni centar a da je potrebno da zbrinu troje povrijeđenih pa su upućene dodatne dvije ekipe. 

Ekipe Hitne pomoći sa tri saniteta zbrinule su u naredna pola časa troje povrijeđenih koji su u svjesnom stanju dovezeni u Klinički centar u Nišu, navodi “Blic“. 

"Jedan najteže povrijeđeni imao više ustrijelnih rana po tijelu. On je pogođen sa tri hica u grudi kao i u obije noge. Drugi ranjeni je imao ustrijelnu ranu koljena desne noge, a treći jednu manju povredu od rikošeta ili ogrebotinu na desnoj podlaktici. Svima su previjene rane i u svjesnom stanju su prevezeni u Klinički centar u Nišu", rečeno je u Hitnoj pomoći.

Kako navodi RTS, napadač je najpre pucao na obezbjeđenje kafića a posle toga i na policiju koja je brzo intervenisala. 

Prema navodima očevidaca, napadač je izašao iz automobila sa zadnjeg sjedišta i na samom ulazu kafića otvorio vatru.

Oni navode da je radnik obezbjeđenja ranjen pošto je odgurnuo napadača i tada je pogođen u ruku. Napadač je potom ranio policajca prilikom bjesktva. 

"Sve se dešavalo brzo. Samo sam video da je radnik obezbjeđenja uspio da ga odgurne i tada je pogođen u ruku. Policija se brzo stvorila, a on počeo da bježi. Dok je bježao ranio je policaca u nogu. Vidio sam da je i on ranjen“, kažu očevici.

“Niške vesti“ navode da je centar grada bio blokiran.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.