Projekat 1000+: Početkom jula javni poziv za građane
Ilustracija

Rata za kredit od 40.000 eura 220 eura, a 276 za kredit od 50.000 eura

Projekat 1000+: Početkom jula javni poziv za građane

Javni poziv za građane koji žele da kupe stan u ovogodišnjem trećem projektu ,,Hiljadu plus“ biće raspisan u početkom jula - kazao je Pobjedi generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Čanović.

Završen je javni poziv za komercijalne banke i za ponuđače stanova, a sada predstoji razmatranje njihovih ponuda.

"Nakon toga pravimo konačnu listu ponuđenih stanova i raspisujemo javni poziv za građane, koji prema planu treba da bude raspisan početkom jula", kazao je Čanović za Pobjedu a prenosi Portal Analitika.

Uslovi su fiksna kamatna stopa do 2,99 odsto, period otplate do 20 godina bez obaveznog učešća i obrada kredita do 0,3 odsto.

"Prijavile su se Sosijete ženeral Montenegro banka, NLB, Crnogorska komercijalna, Lovćen i Erste banka",kazao je Čanović ističući da banke koje su dio ovog projekta, imaju filijale u svim opštinama.

"Kreativnost banaka se ogleda u povoljnostima. Kako su korisnici projekta građani sa srednjim i nižim primanjima, a troškovi osiguranja života su dodatno opterećenje, neke od banaka nude osiguranje na 40, odnosno 50 odsto iznosa kredita, dodatne popuste, a neke i ne traže osiguranje kao sredstvo obezbjeđenja", naglasio je Čanović i dodao da su banke pripremile povočjne gotovinske kredite za opremanje stanova.

"Maksimalno dozvoljeno mjesečno zaduženje je do 50 odsto mjesečnih primanja, a kreditna sposobnost može biti uvećana udruživanjem sredstava članova porodice. Rata za kredit od 40.000 eura će iznositi 220 eura, a 276 će biti za kredit od 50.000 eura", napomenuo je Čanović i dodao da je to na nivou prosječne rente za stan. Dodao je da su popuste pripremili i notari.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.