Grad veličine oraha pričinio štetu na automobilima, voću i poljoprivrednim usjevima(FOTO)
Foto: AA

Tutin

Grad veličine oraha pričinio štetu na automobilima, voću i poljoprivrednim usjevima(FOTO)

Jako nevrijeme, uz jaku kišu i grad pogodilo je danas Tutin. Na području grada Tutina i prigradskih naselja je u podnevnim satima padao grad veličine oraha. Grad je pričinio štetu na automobilima, voću i poljoprivrednim usjevima.

Prema riječima koordinatora za vanredne situacije općine Tutna, Bešira Hota u periodo do 12.15 do 12.45 Tutin je zahvatilo nevrijeme, praćeno jakom kišom, vjetrom i gradom veličine oraha.

”Pričinjene materijalne štete sigurno ima i kako javljaju sa terena nevreme je zahvatilo sela u okolini Tutina. Ljudima su od grada oštećena vozila. Ne znamo kolika je materijalna šteta i komisija će izvršiti procjenu”, rekao je za Anadoliju Hot.

2018061323089635334633656Web

Nevrijeme s jakom kišom zahvatilo je i područje Pešterske visoravni gdje je grad bio slabijeg intenziteta.

2018061323089635334633658Web

Grad je danas padao i u Užicu i mjestima zapadne Srbije gdje, takođe, napravio štetu.

2018061323089635334633657Web

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je upozorenje na pojavu vremenskih nepogoda za područje Srbije, za danas i sjutra (četvrtak, 14. juna 2018.).

Za šire područje Srbije danas i sutra važi narandžasti meteoalarm i očekuje se nestabilno sa lokalnom pojavom kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa količinom padavina preko 20 mm za 3 sata, olujnim vjetrom i pojavom grada.

Narandžasti meteoalarm znači da vrijeme može biti opasno za ljude i životinje, te može da prouzrokuje materijalnu štetu. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.