Nikšićanin uhapšen zbog pripremanje likvidacije
ilustracija

Nikšićanin uhapšen zbog pripremanje likvidacije

Nikšićanin Stefan Perović (19) priveden je u sklopu istrage o kriminalnoj grupi koja je, navodno, spremala likvidaciju u Podgorici. Iz policije nijesu željeli da navode identitet osobe za koju se sumnja da je bila meta napada Perovića, uz obrazloženje da je u pitanju obimna istraga i da se radi na utvrđivanju identiteta saučesnika.

Perović je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i nakon saslušanja određeno mu je zadržavanje.

On je pred istražiteljima negirao krivicu, a, kako prenosi portal FOS, sumnjiči se da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Njegovo ime spominjano je u istrazi o spriječenoj likvidaciji koju je planirala kriminalna grupa čiji članovi su 20. maja prošle godine postavljali bombu ispod automobila zatvorenika Radojice Zekovića u namjeri da ga likvidiraju. Prema saznanjima ,Dana”, ime mladića spominjano je više puta u istrazi, kada je utvrđeno da je pravi vlasnik „golf”, kojeg je Zeković koristio kada je planiran napad na njega, pozajmljivao i Peroviću.

Likvidacija Zekovića spriječena je zahvaljujući građanima koji su dojavili policiji da nekoliko mladića na Zabjelu obilazi oko parkiranog vozila i ponašaju se sumnjivo. Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da su postavljali eksplozivnu napravu.

Prema navodima optužnice, organizator kriminalne grupe koja je planirala likvidaciju Zekovića je Podgoričanin Stevan Stamatović, koji je u bjekstvu. Osim njega, optužnim aktom obuhvaćeni su i Milan Lješnjak, Đorđije Božović i Beranaci Dejan Deletić, Aleksandar Bojović i Stefan Balević.

Perović je hapšen prije godinu dana kada je tokom slavlja maturanata pucao i ranio vršnjaka iz škole.

Izvor: Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.