DPS Kotor:Tražimo odgovornost zbog obmane građanina putem „Sistema 48“
DPS

DPS Kotor:Tražimo odgovornost zbog obmane građanina putem „Sistema 48“

Ozbiljan pokušaj obmane građanina kroz službu za pritužbe građana zvanu „Sistem 48” razotkriven je juče u Kotoru. Osim manipulacije građaninom, ova služba lokalne vlasti konstruisala je laži na račun državnog Tužilaštva, drugih lica i davala protivzakonita tumačenja propisa, suprotno svojim nadležnostima, tvrde iz kotorskog DPS-a.

Kako su kazali građanin U.U. obratio se opštinskom servisu za pritužbe “Sistem 48” povodom nelegalnog parkiranja dva vozila na trotoaru i uređenoj zelenoj površini nadomak Starog grada, potkrijepivši obraćanje fotografijom sa lica mjesta.

Od službe je veoma brzo dobio odgovor “da su u pitanju vozila službenih lica iz Tužilaštva koji su unaprijed obavjestili Komunalnu policiju.” Dodali su i da “su vozila parkirana na propisnoj udaljenosti od magistrale”.

"Na pitanje građanina da li on tu može sjutra parkirati svoje vozilo, dobio je sledeći odgovor: „U pitanju je vanredna situacija zbog suđenja licima iz drugog grada”, te nastavljaju „istima je dozvoljeno parkiranje na predmetnoj lokaciji”. Da situacija postane potpuno jasna, isti građanin je nakon ovih odgovora fotografiju i upit objavio na društvenim mrežama, gdje se javio vlasnik automobila, privatno lice, nikakav službenik Tužilaštva, koji je bio zaprepašten odgovorom službi koji se odnosio na njegovo vozilo", navodi se u saopštenju OO DPS Kotor.

Ova situacija kako ističu iz DPS-a primjer traljavog i prije svega nestručnog rada gradskih službi, u ovom slučaju „Servisa 48”.

"Služba za pritužbe građana uhvaćena je u laži, slobodnoj interpretaciji propisa, zloupotrebi Tužilaštva, svojih nadležnosti, a ponajviše – manipulaciji građaninom. Najoštrije osuđujemo ovakvo ponašanje prema građanima i institucijama od strane priučenih službenika, branika samovolje privremene kotorske vlasti. Od opštinskih vlasti u najhitnijem roku tražimo da saopšti ko je uputio ovakav odgovor građaninu, na osnovu kojih nadležnosti, te ko je odgovoran za ovu bahatu i samovoljnu interpretaciju propisa i prava službenika, i kako će i ko odgovarati? Da li će odgovarati službenik koji je ovu nečuvenu laž i manipulaciju uputio građaninu koji je bio u pravu? Da li će odgovarati šef Komunalne policije koji je dao dozvolu da se ovakvi odgovori upućuju građanima? Ili će pak predsjednik Opštine Vladimir Jokić odgovarati za to što na ovaj način zloupotrebljava servis za građane, što na odgovorna mjesta postavlja priučene demagoge iz svoje partije i što mu gradske službe upućuju poruge građanima i notorne laži o Tužilaštvu? 
Gospodine Jokiću, građani čekaju odgovor vezano za Vaše zloupotrebe i prevare. Spisak je sve duži: počevši od izdavanja poslovnih prostora bez javnog poziva, preko obmane izbornog sistema glasanjem za Vas lično šarenim flomasterima do ovih i ovakvih sitnih lazi.Saopštenje OO DPS Kotor: Tražimo odgovornost zbog obmane građanina putem „Sistema 48“", navodi se u saopštenju OO DPS Kotor.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.