Izbori pokazali da je Crna Gora stabilno na evropskom putu
Foto:gov.me

Marković razgovarao sa ambasadorima država Višegradske grupe

Izbori pokazali da je Crna Gora stabilno na evropskom putu

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je danas na sastanku sa ambasadorima država Višegradske grupe da su predsjednički i lokalni izbori pokazali da je Crna Gora stabilno na evropskom i evroatlantskom putu.

Crnogorski prmeijer je kazao da će u novim okolnostima potpune političke stabilnosti društva Vlada jačati efikasnost rada na evropskoj agendi.

„Mi ćemo se u politički stabilnom okruženju skoncentrisati na evropske integracije realizujući jednu po jednu obavezu, pri čemu ćemo se posebno skoncentrisati na ispunjavanje privremenih mjerila za pregovaračka poglavlja 23 i 24“ – rekao je predsjednik Vlade na sastanku sa ambasadorima Mađarske Kristijanom Pošom, Republike Slovačke Romanom Hlobenjom i Češke Republike Karelom Urbanom i otpravnicom poslova Ambasade Republike Poljske Anom Kaspšak, saopšteno je iz Vlade.

Marković se zahvalio državama Višegradske grupe na kontinuiranoj iskrenoj i sveobuhvatnoj podršci Crnoj Gori u našim evropskim i evroatlantskim integracijama.

Ambasadori istakli da pitanje Zapadnog Balkana zauzima važno mjesto u okviru agende Višegradske grupe, uključujući i po pitanjima infrastrukturnog povezivanja i ponovili potpunu podršku Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske proširenju Evropske unije.

U tom kontekstu posebno su, kako je saopšteno, istakli činjenicu da Crna Gora ispunjavajući uspješno obaveze iz evropske agende zadržava vodeće mjesto među državama kandidatima.

Informišući predsjednika Vlade Crne Gore o prioritetima Višegradske grupe do kraja mandata mađarskog predsjedavanja ambasadori su iskazali spremnost na dalje produbljivanje saradnje sa Crnom Gorom posebno na ekonomskom planu, ali i na unapređenju promocije procesa naših evropskih integracija.Zaključeno je da su politički odnosi Crne Gore i država Višegradske grupe odlični i dogovoren nastavak redovnog dijaloga - navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.