Rehabilitacija nesanitarnog odlagališta Vrtijeljka u završnoj fazi
Foto: OPRR

Teče po planu

Rehabilitacija nesanitarnog odlagališta Vrtijeljka u završnoj fazi

Rehabilitacija nesanitarnog odlagališta Vrtijeljka u prijestonici Cetinje teče po planu. Radovi se nalaze u završnoj fazi i očekuje se njihov završetak u ugovorenom roku.

Ukupna površina deponije koja treba da se rehabilituje iznosi 23 500 m2 , a procijenjena ukupna količina otpada iznosi oko 160 000 m3, saopšteno je iz Operativnog programa za Regionalni razvoj. 

Ovaj projekat se realizuje kao dio Operativnog programa za Regionalni razvoj 2012-2013 koji je usvojen od strane Vlade Crne Gore u martu 2012. godine i od strane Evropske komisije u decembru iste godine. Program je finansiran iz sredstava za pretpristupnu pomoć Evropske Unije odnosno IPA sredstava kroz komponentu III – Regionalni razvoj.

Kako je navedeno, glavni cilj Programa je poboljšanje životnog standarda i stanja životne sredine u Crnoj Gori, u skladu sa nacionalnim politikama i strategijama, kao i sa politikama i standardima Evropske Unije (EU).

IMG4869

Foto: OPRR

Ukupna ugovorena vrijednost za realizaciju ovog projekta iznosi 1.727.735,50 €, od čega je 85% finansirano iz sredstava za pretpristupnu pomoć Evropske Unije, a 15% iz Kapitalnog budžeta. Program čini 5 infrastrukturnih projekata, tri iz oblasti životne sredine, a dva iz oblasti saobraćaja. Pored infrastrukturnih projekata,kako je saopšteno, iz Programa se realizuje i nekoliko projekata tehničke pomoći.

Program sprovodi Operativna struktura za IPA komponentu III (OS) koju čine: Ministarstvo održivog razvoja i turizma - tijelo zaduženo za kompletan Program i za projekte iz životne sredine, zatim Ministarstvo saobraćaja i pomorstva – tijelo zaduženo za projekte iz oblasti saobraćaja i Direkcija javnih radova kao Implementaciono tijelo zaduženo za ugovaranje i sprovođenje projekata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.