Urušio se dio bine u Zrenjaninu, uhapšen vlasnik firme koja je postavila konstrukciju
Foto: Screenshot

Ima povrijeđenih

Urušio se dio bine u Zrenjaninu, uhapšen vlasnik firme koja je postavila konstrukciju

U nezgodi na etno-festivalu "Banatska priča" u Zrenjaninu dvije osobe su povrijeđene kada se urušila montažna konstrukcija pored bine.

Posle ukazane pomoći, povrijeđeni su zbrinuti u zrenjaninskoj bolnici. RTS navodi da su povrijeđene tri osobe.

Kako je javio portal ilovezrenjanin.com, konstrukcija na kojoj je bio veliki natpis festivala iznenada se srušila, a povrede su zadobile novinarka i voditeljka programa.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su uhapsili i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, odredili meru zadržavanja D.Š. (50) iz Sremske Kamenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti, saopštila je Policijska uprava u Zrenjaninu. 

Konstrukciju je postavljala firma čiji je vlasnik D.Š, navodi se u saopštenju.  Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu. Kako su naveli mediji naveo da je prvu pomoć povrijeđenima pružila doktorka beogradske Hitne pomoći Nada Macura, koja je bila gost festivala. Teže je povređena novinarka i voditeljka programa Branka Jajić, a u nezgodi je lakše povrijeđena žena koja je bila u organizaciji tog etno festivala pod nazivom "Banatska priča“. 

Portal navodi da se u trenutku nezgode na bini nalazilo još ljudi, među kojima i djeca koja su prošla nepovrijeđeno jer su brzo skočila sa bine. 

Na lice mjesta je nakon nezgode došla i policija koja vrši uviđaj. Tokom manifestacije koja je počela jutros, na bini su se nekoliko sati smenjivali KUD-ovi koji su izvodili kulturno-umjetnički program.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.