Više od 100 stradalih u padu aviona na Kubi, tri osobe preživjele (VIDEO)
Foto:AFP

Uzrok nesreće nije poznat

Više od 100 stradalih u padu aviona na Kubi, tri osobe preživjele (VIDEO)

Kubanski avion sa 113 osoba srušio se juče neposredno posle polijetanja sa međunarodnog aerodroma Hoze Marti u Havani.Tri osobe su spašene iz olupine i prevezene u bolnicu gdje im se ljekari bore za život

Neimenovani Vojni zvaničnik rekao je da su tri osobe preživjele pad i da su u kritičnom stanju prebačene u bolnicu, dok drugi zvaničnici to nisu potvrdili, navodi Asošiejted pres.

Mještani su za AP rekli da su vidjeli kako hitna pomoć odvozi neke preživjele putnike.

Predsjednik Kube Migel Dijas-Kanel koji je otišao na mjesto pada aviona, rekao je da je broj žrtava velik.

"Vijesti nisu naročito obećavajuće, izgleda da je broj žrtava velik", rekao je Dijas-Kanel.

Tri žene i jedan muškarac prevezeni su u bolnicu “Kaliksto Grasija“ nakon nesreće, ali je muškarac preminuo, rekao je direktor bolnice Martinez Blanko. 

Lokalni mediji prenose da uzrok pada nije poznat, ali da je prilikom pada avion udario u dalekovod. 

Boing 737 sa 104 putnika i devet članova posade, koji je iznajmila kubanska kompanija "Kubana de avijasion", letio je iz Havane ka mjestu Olgin (Holguin) na istoku Kube.


To je treća velika avionska nesreća na Kubi od 2010. godine.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.