Ministar kulture u posjeti Starom Baru

Ministar kulture u posjeti Starom Baru

Ministar kulture u Vladi Crne Gore, Aleksandar Bogdanović, sa saradnicima, posjetio je danas Stari Bar u pratnji Anastazije Miranović, direktorice Uprave za zaštitu kulturnih dobara, Dušana Raičevića, potpredsjednika Opštine Bar, Ksenije Popović, direktorice Barskog ljetopisa, Ćazima Nikezića, direktora Kulturnog centra, i drugih poslenika kulture sa ovog područja.

Delegacija je prošetala kaldrmom glavne starobarske ulice, i obišla crkvu Svete Katarine, čiju je sanaciju i rekonstrukciju Ministarstvo kulture finansiralo u iznosu od 70.000 eura. Nakon obilaska crkve i starog grada Bara, upriličen je sastanak predstavnika delegacije sa predstavnicima NVO Starobarska čaršija, i odbornicima DPS-a sa ovog područja, na temu kulturne politike. Pored analize trenutnog stanja i prijedloga za unaprijeđenje ove važne oblasti javnog života, u posebnom fokusu razgovora bila je tradicionalna kulturna manifestacija - "Barski ljetopis".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.