Publika oduševljena: Amira Medunjanin priredila nezaboravan koncert u Kraljevskom pozorištu (FOTO)
Amira Medunjanin

Nada se ponovnom pozivu u Crnu Goru

Publika oduševljena: Amira Medunjanin priredila nezaboravan koncert u Kraljevskom pozorištu (FOTO)

Prije nego što je i zapjevala uz pratnju pijaniste Bojana Zulfikarpašića, svojom toplinom i sarajevskom neposrednošću, svjetski priznat izvođač sevdalinki Amira Medunjanin, osvojila je ljude koji su došli na njen koncert u Zetski dom, koji je bio do poslednjeg mjesta ispunjen.

“Raduje me da smo svo troje tu, da smo dobili poziv za koncert, velika je čast nastupati u ovakvom pozorištu.  Zetski dom prekrasno izgleda , ovo je najstarije pozorište u Crnoj Gori. Radujem se, čula sam da više karata nema, jako mi je drago.Prvi put sam tu, sve troje smo prvi put na Cetinju. Znajući istoriju ovog grada, imam još veće uzbuđenje”, kazala je Medunjanin uoči koncerta .

„Kafu mi draga ispeci“, „Snijeg pade na behar na voće“… Bosanska pjesma, emotivna da emotivnija ne može biti i njen snažan vokal poveli su publiku  na putovanje i kroz  druge muzičke tradicije ovih prostora. Gledajući sa galerije Kraljevskog pozorišta, moglo se vidjeti da se brišu suzne oči, iz torbi vade maramice, pjeva bez ustezanja, saopštili su iz Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

Kako se navodi, aplauz je zaslužila svaka pjesma, a Amirina obraćanja podstakla su oduševljenu publiku da bez ustezanja razgovara sa publikom, Na njenu radost i oduševljenje svih u pozorištu, javljali su joj se sa riječima: “Amira, imam jednu muzičku želju”.

IMG4018

Amira Medunjanin

“Najvećim dijelom izvodimo kombinaciju pjesama sa prethodnih albuma, možda nešto novo  sa novog albuma koji radimo u čuvenom studiju u Londonu,u kome su snimali Bitlsi. Tu ćemo pjesmu izvesti premijerno.Ustvari nas dvoje volimo da improvizujemo na koncertu, nikad ne znamo u kom ćemo pravcu otići, zavisi od publike koja sjedi tu, nerijetko se desi da neko dobaci koju bi pjesmu želio, onda se šalim da sam kao neki džuboks. Volim tu direktnu komunikaciju sa ljudima koji dođu na koncert, volim da učestvuju. Volim da se  družimo. Pozorište kao što je ovo, je najljepši prostor za koncert”, ispričala je Amira Medunjanin.

Kazala je da su imali nedavno koncert u Sava centru u Beogradu, takođe na otvorenoj sceni na Trafalgar trgu u Londonu, ali, kako kaže, ti veliki prostori su mnogo zahtjevniji po pitanju kontakta sa ljudima. Opet, manji i intimniji prostori su teži za sam performans, kaže Amira.

"Kada imate kontakt očima sa ljudima, možete vidjeti ako neko nije zadovoljan i to vas može poremetiti. Ja se najčešće fokusiram na njih, ali kad dobijem na kraju osmijeh, to je za mene veliki uspjeh. Voljela bih na ljeto imati koncert na jednom prekrasnom prostoru u Herceg Novom, na Kanli kuli,  to mi je jako drago mjesto, ponovo doći na Cetinje. Ova manja mjesta su meni puno draža, tu se dogode neka lijepa druženja i prijateljstva se tu rode, ostanem u kontaktu sa ljudima preko društvenih mreža, čiji sam veliki fan, priznajem . Volim taj direktan kontakt sa ljudima, nadam se ponovnom pozivu u Crnu Goru", dodala je Amira.

IMG4065

Amira Medunjanin

Na kraju, bosanska umjetnica otpjevala je pjesmu crnogorskog umjetnika iz Nikšića koga voli i cijeni. Šobićeva pjesma oduševila je publiku, a Amira Medunjanin trio dobio je višeminutne ovacije. Pošto, kako je rekla ne voli formalnosti, Amira je preskočila uobičajen performans silaženja sa bine i odmah se bacila na bis. Brišući i sama suze, rekavši da za kraj želi otpjevati pjesmu bez mikrofona i muzičke pratnje, baš kako se to u pozorištu radi, Amira je završila koncert ostavivši bez daha publiku u Zetskom domu. Nakon koncerta, u razgovoru sa onima koji su je sačekali za čašicu razgovora, zahvalila je ona publici na toplini rekavši da je Zetski dom predivno, perfektno akustično pozorište, dragulj koji “morate čuvati kao zjenicu oka”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.