Festival nauke danas i sjutra u Bijelom Polju, Mojkovcu i Kolašinu
Foto: Prona

Nauka u pokretu

Festival nauke danas i sjutra u Bijelom Polju, Mojkovcu i Kolašinu

Mini festival koji populariše nauku na zabavan način održaće se od 17. do 18. maja u tri crnogorska grada. Karavan Fondacije Prona obilazi škole i unaprijeđuje naučnu pismenost mladih kroz eksperimente, prezentacije, interaktivna predavanja…

Posjetioci će biti u prilici da saznaju više o tome šta nude nauka, inovacije i tehnologija, prije svega iz oblasti fizike, matematike, astronomije, hemije, biologije. Praktična nastava nije svakodnevna u crnogorskim školama, zbog čega ovaj festival privlači veliku pažnju učenika. Postavke na neobičan i zabavan način ukazuju na primjenljivost nauke u svakodnevnom životu i ruše predrasude o prirodnim naukama, saopštila je Prona, fondacija za promociju nauke.

Program Nauke u pokretu 2018:

Bijelo Polje, Gimnazija “Miloje Dobrašinović”, 17. maj, 11:30h

Mojkovac, S.M.Š. “Vuksan Đukić”, 18. maj, 10:30h

Kolašin, Osnovna škola “Risto Manojlović”, 18. maj, 13:00h

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.